29 / 04 / 2024

Hakan Binbaşgil Konut kredileri

Hakan Binbaşgil Konut kredileri

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, alınan önlemlerin etkisinin hissedilmeye başlandığını belirterek 2017’de küresel belirsizlikler devam etse de Türkiye’de büyümenin 2016’nın üzerinde olacağını söyledi.

ATEM Başkanı'ndan konut krizi için net açıklama: Sorunlarımızı çözecek yer TBMM!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut krizinin aşılmasına yönelik; “TBMM çatısı altında konutla ilgili olan sorunların da görüşülmesini teklif ediyoruz” dedi.

ATEM Başkanı'ndan konut sorununa 17 maddelik çözüm!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son birkaç yıldır gündemden düşmeyen yüksek kiralar ve sürekli artan konut fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

ATEM Başkanı konut almak isteyenleri uyardı: Konut alırken evdeki bulgurdan olmayın!

Konut fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı vatandaşlar ev sahibi olabilmek için yeni arayışlara girdi. Arsa sahiplerinin müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı ev sahibi olmaya çalıştıklarını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam uyarılarda bulund

Konut fiyatları düştü, satışlar arttı! Geçen sene konut fiyatları yüzde 109, Ankara'da yüzde 126 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam 2024 konut piyasasıyla ilgili ''2024’te ev fiyatlarında düşüş beklediğimizi ifade etmiştik. Beklediğimiz düşüş ocak ayında başladı ve şubat ayında da bir önceki aya göre daha fazla konut satışı gerçekleşti.” dedi.

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Deprem sonrası Ankara'da konut fiyatları fırladı! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank’in Türkiye’deki konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Konut fiyatlarındaki düşüş kiraları da etkileyecek! Kira bedellerinde büyük artış beklenmiyor!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamalarını değerlendirdi. Konut sektöründeki gidişatın tam da tahmin ettikleri gibi gittiğini belirten Akçam, konut fiyatlarında bir süre düşüşün yaşanacağını, daha sonra ise fiyatların kısmen de olsa sabitleneceğini açıkladı.

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Hakan Binbaşgil Konut kredileri Haberi

Hakan Binbaşgil Konut kredileri

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, alınan önlemlerin etkisinin hissedilmeye başlandığını belirterek 2017’de küresel belirsizlikler devam etse de Türkiye’de büyümenin 2016’nın üzerinde olacağını söyledi.


Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, reel ekonominin bel kemiği KOBİ ve ticari kesim başta olmak üzere, ekonomiye ve reel sektöre desteklerini sürdüreceklerini belirterek “2017 tüm kredilerde kaliteli bir biçimde büyümeyi sürdüreceğimiz bir yıl olacak. Başta ihtiyaç, konut ve kredi kartı kredileri olmak üzere bireysel kredilerdeki desteğimiz de devam edecek. Kredilerde arzuladığımız büyümeyi sağlayabilmek için mevduat tabanımızı zenginleştirmeye devam edeceğiz” dedi.


Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, önce dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirdi, ardından bankacılık sektörüne ilişkin beklentilerini aktardı. Hakan Binbaşgil, küresel çapta; 2016 yılının tahmin edilemeyen bir yıl olduğuna işaret ederek ana gündemde büyük merkez bankalarının hamlelerinin ön plana çıktığını...