28 / 08 / 2024

Hakan Binbaşgil Konut kredileri

Hakan Binbaşgil Konut kredileri

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, alınan önlemlerin etkisinin hissedilmeye başlandığını belirterek 2017’de küresel belirsizlikler devam etse de Türkiye’de büyümenin 2016’nın üzerinde olacağını söyledi.

Konut sektörü temsilcileri 'bunu yapmazsak herkes için çok geç olabilir' dedi: 2 yıl boyunca kira artışları durdurulsun!

Ankara Tüm Emlakçılar Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut ve kira bedelleri ile ilgili konuştu ve fahiş fiyatlara karşı önerilerini sıraladı. İşte o açıklama...

Konut açığı sorununa çözüm: İnşaat sektörünün öncüleri sosyal konut yapmalı!

Konut fiyatlarının artış hızının düşmemesi ve kirada yüzde 25 zam sınırının kalkması konut açığı sorununu yeniden gündeme getirdi. ATEM Başkanı Hakan Akçam konut açığının önüne geçebilmek için inşaat sektörünün öncülerinin sosyal konut yapması gerektiğini söyledi. 

Ev fiyatları düşse de kredi oranları yüksek! ATEM Başkanı bankalara seslendi: Kredi politikaları gözden geçirilmeli!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 11,8 azaldığını ifade etti. 2024 yılının Mart ayına göre konut satışında düşme olduğunu belirten Akçam, bankaların kredi politikalarını gözden geçirmeleri gerektiğine dikkat çekti.  

Yüksek tapu harçları konut almak isteyenleri yanıltıyor! Kimse konutun gerçek değerini bilmiyor...

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut satın alırken ya da devir işlemi yapılırken ödenen tapu harçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konut satışlarında yeni dönem! Senetli satışlar resmen başladı!

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konut satışlarındaki düşüşe değinerek, özellikle proje satışlarında çeşitli vadelerde senetli satışların yapıldığını açıkladı.

Yabancıya konut satışında İstanbul ilk sırada geliyor! Toplam 120 bin 459 konut satıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payının yüzde 1,7’ye kadar gerilediğini açıklayarak, İstanbul'un yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada yer aldığını belirtti.

ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı! İkinci el konut fiyatları yüzde 30 düştü!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam konut fiyatlarında yaşanan değişime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akçam, ikinci el konut fiyatlarının yüzde 30 düştüğünü söyledi.

ATEM Başkanı'ndan konut krizi için net açıklama: Sorunlarımızı çözecek yer TBMM!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut krizinin aşılmasına yönelik; “TBMM çatısı altında konutla ilgili olan sorunların da görüşülmesini teklif ediyoruz” dedi.

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Konut fiyatlarındaki düşüş kiraları da etkileyecek! Kira bedellerinde büyük artış beklenmiyor!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamalarını değerlendirdi. Konut sektöründeki gidişatın tam da tahmin ettikleri gibi gittiğini belirten Akçam, konut fiyatlarında bir süre düşüşün yaşanacağını, daha sonra ise fiyatların kısmen de olsa sabitleneceğini açıkladı.

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Hakan Binbaşgil Konut kredileri Haberi

Hakan Binbaşgil Konut kredileri

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, alınan önlemlerin etkisinin hissedilmeye başlandığını belirterek 2017’de küresel belirsizlikler devam etse de Türkiye’de büyümenin 2016’nın üzerinde olacağını söyledi.


Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, reel ekonominin bel kemiği KOBİ ve ticari kesim başta olmak üzere, ekonomiye ve reel sektöre desteklerini sürdüreceklerini belirterek “2017 tüm kredilerde kaliteli bir biçimde büyümeyi sürdüreceğimiz bir yıl olacak. Başta ihtiyaç, konut ve kredi kartı kredileri olmak üzere bireysel kredilerdeki desteğimiz de devam edecek. Kredilerde arzuladığımız büyümeyi sağlayabilmek için mevduat tabanımızı zenginleştirmeye devam edeceğiz” dedi.


Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, önce dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirdi, ardından bankacılık sektörüne ilişkin beklentilerini aktardı. Hakan Binbaşgil, küresel çapta; 2016 yılının tahmin edilemeyen bir yıl olduğuna işaret ederek ana gündemde büyük merkez bankalarının hamlelerinin ön plana çıktığını...