25 / 05 / 2024

hakan erilkun arsa

hakan erilkun arsa

Yabancılar Türkiye’den satın aldıkları arsa ve arazi gibi yapısız taşınmazlar için geliştireceği projeyi 2 yıl içerisinde ilgili bakanlığın onayına sunmak zorunda. Aksi halinde devletin bu taşınmazı bedelsiz geri alma hakkı bulunuyor

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) şirket içi eğitimleri noktasında Uparazzi Kurucusu Hakan Erilkun ile arsa ve arazi eğitimi yapıldı.

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Timur Arsa Ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Timur Arsa Ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi Şişli’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Nuh Hakan Oflazer Meryem Sövüt, Erden Timur , Musa Timur tarafından kuruldu.

Nef Arsa Ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nef Arsa Ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi Şişli’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Nuh Hakan Oflazer Meryem Sövüt, Erden Timur , Musa Timur tarafından kuruldu.

Yatırımcının yeni rotası arsa ve arazi!

Gayrimenkul yatırımcıların farklı alternatiflere yöneldiğini vurgulayan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Konut fiyatlarındaki artışların enflasyonun altında seyretmesi ile yatırımcılar artık arsa ve arazi yatırımlarını tercih ediyorlar." dedi.

Hakan Erilkun: Eşler tapuya gidin, konutunuzu güvenceye alın!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, eşlerin hak kaybı yaşamaması için tapuya gitmelerini ve konutlarına aile konutu şerhi koydurarak güvence altına almaları gerektiğini söyledi...

Hakan Özelmacıklı: Müteahhitten ev alırken dikkat!

Arsa payı karşılığı inşaat yapım sözleşmesi çerçevesinde tapu kayıtlarının iptal edilmesi kararı gayrimenkul sektöründe gündeme geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan bu kararı Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı değerlendirdi.

Hakan Erilkun: Tapuda erkek hegemonyası sona eriyor!

Türk insanı için konutta önceliğin birinci el satışlar olduğunu söyleyen TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun 4 yıldaki konut satışlarının sadece 1 milyon 300 binininikinci el satış olduğunu ifade etti.

Kentsel dönüşüm kapsamında her gün 50 konut yıkılıyor!

GM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan konut sayısı ve kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi.

Emlak vergisi beyan değerlerine itiraz süresi uzatıldı!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, belediyelerce belirlenen beyan değerlerini takip etmenin gerekliliğini söyledi.

Kepez’de ortalama emlak fiyatları bin 600 TL civarında!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, yazlık emlakta yaşanan gelişmeleri bölge bölge Karar’a değerlendirdi. Erilkun Kepez’de, özellikle Varsak bölgesinde bin 600 TL civarında olan ortalama metrekare satış fiyatı olduğunu ifade etti.

Arsa payı değere göre paylaştırılmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı "Arsa payları eşit yada metrekareye göre değil değere göre paylaştırılmalıdır.” dedi.

Sultangazi'de metrekare fiyatları yüzde 11 oranında arttı!

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde emlak piyasası haareketlendi. TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, bölgede metrekare fiyatlarının yüzde 11 oranında arttığını belirtti.

hakan erilkun arsa Haberi

hakan erilkun arsa

2014 yılında geçen yıla oranla yüzde 70’e yakın bir artışın yaşandığı yabancıya satışta rekor seviyeye ulaşıldı. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Tapu Kanunu’nda yer alan, yabancıya arsa ve arazi gibi taşınmazların satışında uygulanan ‘proje üretme zorunluluğu’nun orta ve uzun vadede büyük bir sıkıntı yaratacağına dikkat çekiyor.


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, kanunla ilgili şunları söyledi: “Tapu Kanunu’nun 35. Maddesi gereğince yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketlere, satın aldıkları arsa ve arazi gibi yapısız taşınmazda geliştireceği projeyi 2 yıl içinde ilgili Bakanlığın onayına sunma zorunluluğu getirildi. Aksi halde devletin arsayı bedelsiz geri alma hakkı bulunuyor.”


Yatırımlarını Kaybetme Riski

Pek çok emlak firmasının, satış yapacakları yabancı müşterilere bu önemli detay konusunda bilgi...