01 / 05 / 2024

hakkari havalimanı ismi

hakkari havalimanı ismi

Yapımı devam eden ve önümüzdeki günlerde açılması planlanan Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havalimanına ünlü komutan Selahaddin Eyyübi'nin adı verilecek. Hakkari'ye, Selahaddin Eyyübi ismi ile jest yapılacak....

7 maddede İstanbul Yeni Havalimanı!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı bugün açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili kafalarda bir soru işareti yok. İşte iş cinayetleri, tartışmalı yer seçimi ve devasa pistleriyle İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 7 Madde....

Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 6 şey!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı pazartesi günü açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili herhangi bir soru işareti yok. İşte Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 6 şey...

Yeni Havalimanı'nın ismi ne olacak?

Üçüncü havalimanının açılmasına 40 gün kadar bir şey kaldı. Peki, Yeni Havalimanı'nın ismi ne olacak?

Muş Havalimanı'nın ismi belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan Muş Havalimanı'nın yeni ismini kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. havalimanı isim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. havalimanının ismi konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, isim konusunda sabırlı olunması gerektiğini söyledi...

3. Havalimanı'nın ismi açılışta belli olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Ahmet Arslan, 3. Havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

3. havalimanının ismi 29 Ekim'de açıklanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. havalimanının isim konusunda "İnşallah 29 Ekim'de hep beraber ismi öğreneceğiz, ondan önce herhangi bir isim telaffuz edilmesi ve ortaya konulması söz konusu değil." açıklamasında bulundu...

3. Havalimanı, 3 Katlı İstanbul Tüneli'nde son durum!

3. Havalimanı, Kanal İstanbul, 3 katlı İstanbul Tüneli gibi dev projelerde gelişmeler neler? 3. Havalimanı’nın ismi ne zaman açıklanacak? Nasıl belirlenecek? İşte tüm soruların cevapları..

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı için acele kamulaştırma!

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Iğdır Havalimanı'na 15 Temmuz şehidinin ismi verildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Iğdırlıların temsilcisi bir genç olan Bülent Aydın ilk şehidimizdi. Iğdır Havalimanı'nın ismini 'Iğdır Bülent Aydın Havalimanı' yaptık." açıklamasında bulundu.

3. Havalimanı inşaatı Hüseyin Keskin döneminde nasıl ilerleyecek?

İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl boyunca işletmesini yapmak üzere kurulan İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.’nin İcra Kurulu Başkanı, havacılık sektörünün deneyimli ismi Hüseyin Keskin oldu.

Hakkari Selahattin Eyyubi Havalimanı ne zaman açılacak?

Hakkari Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle aylardır hizmet veremeyen Selahattin Eyyubi Havalimanı'nda uçak seferlerinin yeniden başlaması bekleniyor.

3. havalimanının ismi ne olacak?

İstanbul'a yapılan 3. Havalimanının isminin "Recep Tayyip Erdoğan" olacağı iddialarının sorulması üzerine Yıldırım, "Biz, havalimanını yaparız, ondan sonra ne ad koyarlarsa koysunlar, Tayyip Bey meraklısı değil, çok da sevmiyor bu işleri." dedi.

hakkari havalimanı ismi Haberi

hakkari havalimanı ismi


BAŞBAKAN KONUŞMALARINDA ANIYOR


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha önceki konuşmalarında, Kürtler için olduğu kadar Arap, Türk ve İslam coğrafyası için de önemli şahsiyetlerden birisi olan Selahaddin Eyyübi'yi her fırsatta anarak, "Selahattin Eyyübi'nin gerçek torunları haksızlığa hukuksuzluğa karşı kahramanca tavır alıyorlar" demişti.


ULAŞIM KOLAYLAŞIRKEN KALKINMA DA HIZ KAZANACAK


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bölgeye 4 havalimanı yapımına başlanmıştı. Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de yapılan havalimanları ile ulaşım kolaylaşırken, şehirlerin kalkınması da hız kazanacak.


HAKKARİ'YE JEST


Hakkari'ye, Selahaddin Eyyübi ismi ile jest...