19 / 05 / 2024

hakkari Karadağ

hakkari Karadağ

Turizme kazandırılması hedeflenen Hakkari, el değmemiş doğası, 20 bin yıllık buzulları ve yemyeşil yaylalarıyla ziyaretçilerini bekliyor...

Hakkari'nin imar planı değişiyor!

Hakkari Belediyesi, "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" çalışmalarına yeniden başladığını açıkladı. Belediye, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hakkari'de imar revizyonu çalışmaları başladı!

Hakkari Belediyesi'nin şehir merkezinin imar revizyonu için "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" işi başladı.

Hakkari'nin spor yatırımları Haziran'da açılacak!

Hakkari'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınfan inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzu, bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, gençlik merkezi, 3 antrenman salonu bulunan spor kompleksi Haziran ayında hizmete açılacak.

Hakkari’ye OSB müjdesi!

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, hem İran hem de Irak’a komşu olan Hakkari'ye Organize Sanayi Bölgesi müjdesi verdi.

Hakkari Yüksekova'nın çehresi değişecek!

Hakkari Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, muhtarlarla bir araya geldi. Kaşıkçı, projeler ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Karadağ İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadağ İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Umut Karadağ imzasıyla kuruldu.

BOTAŞ'ın Hakkari ve Artvin ihaleleri Ocak'ta!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Hakkari ve Artvin illeri doğalgaz boru hattı yapım işi için yeni yılın ilk aylarında ihaleye çıkılacağını duyurdu.

Yataş, Karadağ'da 2'nci Enza Home mağazasını açtı!

Enza Home, Karadağ'ın Podgorica şehrinin mobilya merkezi olarak bilinen Donja Gorica caddesindeki 4 katlı ve 2 bin 80 metrekare alanında mobilya, yatak ve ev tekstili ürünlerini sunacak.

Şırnak ve Hakkari'ye doğalgaz müjdesi!

BOTAŞ, iki yıl süreyle Türkiye'nin doğalgaz ağını genişletme çalışmalarına ağırlık verecek. Şırnak gelecek yıl, Hakkari ve Artvin de 2018'de doğalgaza kavuşacak. Öte yandan yenilenebilir enerjide de çalışmalar hızlandırılacak.

Karada İnşaat Yapı Malzemeleri Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karada İnşaat Yapı Malzemeleri Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Sevgiye Karadaş imzasıyla kuruldu.

Hakkari Merzan'da yol protestosu!

Hakkari’nin Merzan Mahallesi’nde tahrip olan ve belediye tarafından yapılmayan yola mahalle sakinleri barikat kurup trafiğe kapattı.

Hakkari'deki yol sorunu 4 yıl sonra aşıldı!

Hakkari’nin Durankaya Beldesi Cumhuriyet Mahallesi’sinde 4 yıldır yaşanan yol sorunu, Hakkari Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı ve Slehi aşiretinin ileri geleni olan Alayı Atlı’nın arsa sahibini ikna etmesiyle giderildi.

Mardin, Şırnak ve Hakkari'deki sağlık kurumları onarılacak!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yüksekova'da, Hakkari'de, Şırnak'ta, Cizre'de, Nusaybin'de terör saldırılarının yaşandığı yerleşim yerlerindeki sağlık kurumlarının onarılacağını belirtti.

hakkari Karadağ Haberi

hakkari Karadağ


Hakkari el değmemiş doğası, 20 bin yıllık olduğu değerlendirilen buzulları, sarayları, medreseleri, taş köprüleri ve dört mevsimin bir arada yaşandığı yaylaları ve halkının misafirperverliğiyle ön plana çıkan kent, bölgenin gözde turizm mekanlarından biri olmayı hedefliyor. 

     

 Binlerce metre yükseklikteki dağlar arasında bulunan ve hem dağcılık hem de kış sporları açısından elverişli bir konumda olan kent, kuzey batısındaki Karadağ, orta kesimindeki Cilo Buzul, güneyindeki Sat dağları ve krater gölleriyle adeta cenneti andırıyor. 


Kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 3 bin metre yükseklikte bulunan Berçelan Yaylası, ilkbahar mevsiminden itibaren dağcılık, kayak ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlere eşsiz bir fırsat sunuyor. 


     Çok sayıda bitki türünün bulunduğu yayla, yöre halkı tarafından yazın hayvanlarını otlatmak ve ürünlerini değerlendirmek için kullanılmaktadır. Berçelan Yaylası başta olmak...