07 / 05 / 2024

Hakkari Barçelan Yaylası turizme kazandırılıyor!

Hakkari Barçelan Yaylası turizme kazandırılıyor!

Turizme kazandırılması hedeflenen Hakkari, el değmemiş doğası, 20 bin yıllık buzulları ve yemyeşil yaylalarıyla ziyaretçilerini bekliyor...




Hakkari el değmemiş doğası, 20 bin yıllık olduğu değerlendirilen buzulları, sarayları, medreseleri, taş köprüleri ve dört mevsimin bir arada yaşandığı yaylaları ve halkının misafirperverliğiyle ön plana çıkan kent, bölgenin gözde turizm mekanlarından biri olmayı hedefliyor. 

     

 Binlerce metre yükseklikteki dağlar arasında bulunan ve hem dağcılık hem de kış sporları açısından elverişli bir konumda olan kent, kuzey batısındaki Karadağ, orta kesimindeki Cilo Buzul, güneyindeki Sat dağları ve krater gölleriyle adeta cenneti andırıyor. 


Kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 3 bin metre yükseklikte bulunan Berçelan Yaylası, ilkbahar mevsiminden itibaren dağcılık, kayak ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlere eşsiz bir fırsat sunuyor. 


     Çok sayıda bitki türünün bulunduğu yayla, yöre halkı tarafından yazın hayvanlarını otlatmak ve ürünlerini değerlendirmek için kullanılmaktadır. Berçelan Yaylası başta olmak üzere Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerindeki çok sayıda yaylada, özellikle yaz mevsimi süresince kara çadırlarda yaşayan yaylacıları görmek mümkün. 


     Yayla yakınlarındaki Seyithan Buzul Gölü, çevreye ayrı bir güzellik katmaktadır. Berçelan Yaylası'nın batısında bulunan Golan Yaylası ise yörenin en önemli kayak merkezi olabilecek konumdadır. 


AA

    


Geri Dön