19 / 05 / 2024

hakkari Berçelan Yaylası

hakkari Berçelan Yaylası

Turizme kazandırılması hedeflenen Hakkari, el değmemiş doğası, 20 bin yıllık buzulları ve yemyeşil yaylalarıyla ziyaretçilerini bekliyor...

Milli Emlak o ilde 8 taksitle konut imarlı 4 arsa satıyor! 30 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Hakkari Milli Emlak Müdürlüğü, Hakkari ili, Merkez ilçesi, Halife Derviş ve Berçelan mahallelerinde yer alan 4 adet konut imarlı arsayı 8 taksitle satıyor. İşte ayrıntılar...

Hakkari Yüksekova'daki okullar yeniden inşa ediliyor!

Hakkari Yüksekova'da terör saldırılarında zarar gören okulların yerine yenilerinin yapılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Hakkari Yüksekova TOKİ konutları sahiplerine bu yıl teslim edilecek!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde TOKİ tarafından terör mağdurları için yapılan 3 bin 63 dairenin çoğunun bu yıl sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Bakanlığın Hakkari projeleri ve yatırımları TBMM gündeminde!

Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların Hakkari'daki binalarının depreme dayanıklılığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bakanlığın Hakkari projeleri ve yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2002-2018 döneminde yıllar itibarıyla Hakkari ili ile ilgili hazırladığı projeler ve yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi ihalesi yarın!

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi 2. Etap Merkezi Birimler Binaları İnşaatı ile Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi ihalesi 11 Nisan'da!

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi 2. Etap Merkezi Birimler Binaları İnşaatı ile Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Nisan 2019 tarihinde yapılacak.

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi 2. Etap ihalesi 11 Nisan'da!

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi 2. Etap Merkezi Birimler Binaları İnşaatı ile Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Nisan 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Hakkari'de OSB ve sanayi siteleri kurulması TBMM'de!

Hakkari ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Hakkari Üniversitesi Merkezi Birimler binaları ihalesi 28 Mart'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hakkari Üniversitesi Merkezi Birimler binaları ihalesini 28 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

Hakkari'ye yaklaşık 12 milyar liralık yatırım yapıldı"!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bakanlığımızca bugüne kadar AK Parti iktidarı döneminde Hakkari ilimize yaklaşık 12 milyar liralık yatırım yapıldı" dedi...

Berşan İnşaat Mobilya Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berşan İnşaat Mobilya Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün  Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Sinem Uğraşkan tarafından kuruldu. 

Işıl Rençber'e dekorasyon teklifleri yağıyor!

Işıl Rençber, Beykoz'da oturdukları villanın dekorasyonuna da imza atmıştı. Işıl Rençber'e bazı restorasyon, bar ve otellerden ''Mekanımızı siz tasarlarmısınız?'' teklifleri geldi.

hakkari Berçelan Yaylası Haberi

hakkari Berçelan Yaylası


Hakkari el değmemiş doğası, 20 bin yıllık olduğu değerlendirilen buzulları, sarayları, medreseleri, taş köprüleri ve dört mevsimin bir arada yaşandığı yaylaları ve halkının misafirperverliğiyle ön plana çıkan kent, bölgenin gözde turizm mekanlarından biri olmayı hedefliyor. 

     

 Binlerce metre yükseklikteki dağlar arasında bulunan ve hem dağcılık hem de kış sporları açısından elverişli bir konumda olan kent, kuzey batısındaki Karadağ, orta kesimindeki Cilo Buzul, güneyindeki Sat dağları ve krater gölleriyle adeta cenneti andırıyor. 


Kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 3 bin metre yükseklikte bulunan Berçelan Yaylası, ilkbahar mevsiminden itibaren dağcılık, kayak ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlere eşsiz bir fırsat sunuyor. 


     Çok sayıda bitki türünün bulunduğu yayla, yöre halkı tarafından yazın hayvanlarını otlatmak ve ürünlerini değerlendirmek için kullanılmaktadır. Berçelan Yaylası başta olmak...