05 / 05 / 2024

Hakkari parkları

Hakkari parkları

19 Haziran 2010 yılında şehit olan piyade komando çavuş Yusuf Pazar’ın anısına yapılan park ve spor tesisi törenle hizmete açıldı. Kazanlı şehidin adı parkta yaşayacak...

Hakkari'nin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hakkari'mize 11 milyar liralık yatırım yaptık ve bu yatırımların bir kısmı bitti, bir kısmı da devam eden yatırımlar. Artık gündemimizde yeni parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm projeleri var" dedi.

Hakkari'nin yeniden inşası için çalışmalar devam ediyor!

Hakkari kent merkezinde yolların yenilenmesi ve yeni parkların yapılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Menteşe'de parklar yenileniyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehre yeni bir soluk kazandıran Menteşe Belediyesi, parkları ve sosyal donatı alanlarını yeniliyor. Menteşe Belediyesi, Akyol Parkı ve Nazım Hikmet Parkında revize çalışmalarına başladı.

Batman'da parklar elden geçiriliyor!

Bahar mevsimi öncesinde tespit ettikleri parklar için hazırlık yaptıklarını belirten Belediye Park Bahçe Müdürü Mesut Kılıç; “Yeni parklarla birlikte eski parkları da elden geçirmeye hazırlanıyoruz.

Gaziantep Şahinbey'de parklar onarılıyor!

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Havalar ısınınca halkımız kendini dışarı atacak. Bu yüzden tüm parkları elden geçiriyor, eksiklerini gideriyoruz" dedi

Hakkari'deki restorasyonla ilgili 10 maddelik paket açıklandı!

AK Parti'nin Hakkari'de görevlendirdiği üç vekil halkla buluşup taleplerini dinledi. Vekiller vatandaşların belediyenin hiçbir fonksiyonu olmadığı için devlet hizmetlerinin diğer illerden daha fazla yapılmasını istediklerini belirtti.

Hakkari ve Şırnak neden taşınmamalı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.

Hakkari'de elektrik direğinin devrilmesi sonucu şehir elektriksiz kaldı!

Hakkari’de bir elektrik direğinin devrilmesi sonucu iletkenlerin kopması üzerine şehir merkezi 4 saat elektriksiz kaldı.

Hakkari ve Şırnak'ta arsa fiyatları arttı!

Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin iki büyük ilçe Yüksekova ve Cizre'ye taşınmasının gündeme gelmesiyle bölgede arsa fiyatları yükseldi, ekonomik canlanma şimdiden başladı. Terörün ilçelerden temizlenmesiyle iki ilçe de şantiyeye dönecek.

Hakkari şehir merkezinin taşınmasına tepki geldi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Londra yolunda uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada gündeme getirdiği Hakkari il merkezinin Yüksekova ilçesine, Şırnak il merkezinin Cizre’ye taşınması açıklamasına karşılık Neslihan Kanat bir açıklama yaptı.

Hakkari ve Şırnak'ta ciddi kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

KALKINMA Bakanı Yılmaz, Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin taşınmasına ilişkin, "İnsanların yaşayabileceği ortam değil belli şehirlerimizin belli kesimleri. Ciddi kentsel dönüşüme ihtiyaç var" dedi.

Hakkari ve Şırnak’ta şehir merkezi taşınıyor!

Başbakan Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ve Cizre'ye kaydırılmasını planladıklarını açıkladı. Proje gerçekleşirse Hakkari’nin plaka kodu olan 30 artık Yüksekova’nın, Şırnak’ın plaka kodu olan 73 ise Cizre’nin olacak.

Manisa'daki Botanik Parklar yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar ile ilçede bulunan 3 Botanik Parkı yenileniyor. Botanik Parkları; yürüyüş yolları, spor aletleri ve aydınlatmalarla yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Hakkari parkları Haberi

Hakkari parkları

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısının ardından başlatılan operasyonda, teröristlerce araziye yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu 19 Haziran 2010 yılında şehit olan piyade komando çavuş Yusuf Pazar’ın anısına yapılan park ve spor tesisi törenle hizmete açıldı.


Kayı Mahallesindeki parkta düzenlenen törene Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, şehit Yusuf Pazar’ın ailesi, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.


Belediye Başkanı Ertürk konuşmasında şehit Yusuf Pazar’ın kişiliğini anlatarak son derece yardımsever olduğunu vurguladı. Pazar'ın koyu bir Galatarasaray taraftarı olduğunu hatırlatan Ertürk parki içinde yer alan spor tesislerinin de bu anlamda ayrı bir önem taşıdığını söyledi.  


Belediye başkanı Lokman Ertürk Belediye tarafından Kayı Mahallesine yapılan yatırımlar hakkında da  bilgiler vererek Kayı Mahallesi içinden geçen Ahi Evran Caddesinin ağır tonajlı araçlar nedeniyle deforme olduğunu...