06 / 05 / 2024

Hakkı Saruhan Oluç kanal istanbul açıklaması

Hakkı Saruhan Oluç kanal istanbul açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu. Oluç, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin kapsamında Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı için düzenlemelerin de bulunduğunu söyledi...

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile tarım kentleri, merkez köyler ve benzeri cazibe merkezlerinin oluşturulması amaçlanıyor.

Hakkı Saruhan Oluç: Kanal İstanbul için finansman bulmakta zorluk çekiliyor!

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu. Oluç, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin kapsamında Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı için düzenlemelerin de bulunduğunu söyledi...

Yeni konut pazarları oluşturulmalı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün yabancılara vatandaşlık hakkını avantaja dönüştürmesi gerektiğini söyledi. Karataş, ''Yeni konut pazarları oluşturabiliriz" diye konuştu.

Hatay Defne'de kentsel tasarım kurulu oluşturuldu!

Hatay Defne Belediyesi, kentin tasarım faaliyetleri konusunda hazırladığı çalışmalar ve planlamalar hakkında uzmanlarla görüş alışverişinde bulundu. Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, toplantıda “Kentsel Tasarım Danışma Kurulu” oluşturdu.

Kentsel Dönüşümünle oluşan toplumsal travmalara, Bakanlığın psikolojik desteği şart!

Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş, Plan notları haricinde Fikirtepe'de oluşan mevcut durum hakkında yaptıkları araştırmada; Kamuoyu her ne kadar zengin olduk edasında olsa bile bu zenginliği henüz göremediklerini belirtmekte

Toplu yapı yönetimi nasıl oluşturulur?

Toplu yapı yönetimi hakkında esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, toplu yapı yönetimi nasıl oluşturulur? Her blok kendi malikleri tarafından mı yönetilir?

Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Belediye olarak vatandaşlarla istişare ederek çalışmalara yön verdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Oluşturduğumuz Kentsel Tasarım birimimizle Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak projeler üzerinde çalışıyoruz" dedi

Site yönetimi nedir ve kimlerden oluşur?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, anagayrimenkullerde yönetici seçilebilmesi site hakkında kararlar verilebilmesi için kat maliklerinin en az yılda bir kere toplanması gerekiyor. Peki, site yönetimi nedir ve kimlerden oluşur?

Bozüyük'te TOKİ bilgilendirme masası oluşturuldu!

Bozüyük Belediyesi hizmet binası girişinde, hafta başında satışa sunulan 2. Etap TOKİ konutları hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla "Bilgilendirme Masası" oluşturuldu.

TOKİ Bozüyük'te 'Bilgilendirme Masası' oluşturdu!

Bozüyük Belediyesi hizmet binası girişinde, hafta başında satışa sunulan 2. Etap TOKİ konutları hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla “Bilgilendirme Masası” oluşturuldu.

Özderici GYO kurumsal yönetim komitelerini oluşturdu!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurumsal yönetim ilkeleri kapsamında komitelerin oluşması hakkında açıklamada bulundu.

Mimar Sinan'ın eserlerine turizm rotası oluşturulacak!

Mimar Sinan'ın eserlerinin güzergah olarak belirleneceği yeni bir turizm rotası oluşturulacağı bildirildi. Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi kapsamında 80 kokartlı rehbere Mimar Sinan ve eserleri hakkında eğitim verildi.

Hakkı Saruhan Oluç kanal istanbul açıklaması Haberi

Hakkı Saruhan Oluç kanal istanbul açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, mecliste düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Oluç, toplumun büyük bir kesiminin Kanal İstanbul Projesi'nin yanlış bir proje olduğunu düşündüğünü dile getirdi. İktidarın, bu proje için iç ve dış finansman bulmakta zorlandığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde, Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı için düzenlemelerin de yer aldığını vurgulayan Oluç, "Kitle finansmanı yaratmak istiyorlar. Yani teklifle birlikte büyük projelere yurttaşların ortak olması sağlanabilecek. Böylece, kaynak bulmakta zorlanan iktidar, kamusal rıza sorunu meselesini de aşmış olacağını düşünüyor. İktidar aslında Kanal İstanbul'da kendi günahlarına halkı alet etmeye çalışıyor. Kitle finansmanı düzenlemesi esas itibarıyla günahına ortak etme projesidir." şeklinde konuştu.

Oluç, Türkiye Varlık Fonuna sınırsız borçlanma yetkisi verilerek Kanal...