05 / 01 / 2025

haklı fesih şartları

haklı fesih şartları

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeniden inşa ettirdiğimiz binada malikler arasındaki anlaşmazlık sebebiyle inşaat yarım kaldı.Mimara işin yarı ücretini peşin vermiştik ama kendisi ikinci yarıyı da istiyor. Buna hakkı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Yargıtay son kararını verdi: Cumartesi işe gitmeyenlere kötü haber

Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilediren bir karar veren yargıtaytan cumartesi günü işe gitmeyen çalışanlara kötü haber geldi. Verilen kararda; Cumartesi günü de eğer işgünü olarak bildirildiyse bu günde devamsızlığın da diğer şartların varlığı halinde haklı fesih sebebini oluşturabil

Yargıtay'dan fazla mesai kararı: Kıdem tazminatınızı alabilirsiniz!

Yargıtay’dan milyonlarca çalışan için fazla mesai kararı çıktı. Yargıtay, fazla mesai yaptığı halde ücretin ödenmemesini işçi tarafından haklı fesih olarak karara bağladı. Böylece fazla mesaisini alamayan işçiler iş akitlerini feshederek kıdem tazminatını alabilecek.

Müteahhitlerin beklediği düzenleme çıktı!

Kamu ihalelerinde sözleşme fesih şartları yenilendi. Buna göre, Toplu Konut Kanunu kapsamında yapılacak sözleşmelerde yüklenici firma, sözleşmeyi fesh edebilecek.

Dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Dükkan sahibi, sözleşmesi devam eden kiracısından bazı hallerde tahliyesini isteyebiliyor. Ancak haklı bir gerekçesi olmayan mal sahipleri sözleşmeyi bildirim yolu ile feshedemiyor. İşte haklı fesih nedenleri.

Sebepsiz zenginleşme davası şartları!

Haklı bir sebep olmaksızın, bir başkasının malvarlığından veya emeğinden zenginleşen, bu zenginleşmeyi geri vermekle yükümlü oluyor. Bu durumda sebepsiz zenginleşme davası açılabiliyor. İşte sebepsiz zenginleşme davası şartları..

Kira sözleşmesi fesih tutanağı!

Kira sözleşmesinin fesh edilebilmesi için kiracının ya da ev sahibinin haklı gerekçelerinin bulunması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl fesh edilir? İşte, kira sözleşmesi fesih tutanağı!

Ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Ev sahibinin kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilmesi için de bazı şartlar gerekiyor. Aksi takdirde kiracı, sözleşme tarihi sona erene kadar kiralanan yerde oturmaya devam edebiliyor. İşte,ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Kira sözleşmesinin feshi şartları!

Taşınmaz sahibi haklı gerekçelerin doğması halinde bildirim süresine bağlı kalarak sözleşmeyi sonlandırabiliyor. Peki, kira sözleşmesinin feshi şartları nelerdir? Kira sözleşmesi hangi hallerde feshedilebilir?

Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilir?

Kira döneminde mal sahibi her istediği zaman kiracısını çıkaramadığı gibi, kiracı da belli fesih şartlarına uyarak sözleşmeyi iptal edebiliyor. Peki, kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilir?

Aile konutu kira sözleşmesi fesih şartları!

Aile konutu şerhi, eşlere karşılıklı olarak hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, eş muvafakati olmasan aile konutu kira sözleşmesi feshedilir mi? Aile konutu kira sözleşmesi fesih şartları nelerdir?

Ev sahibinin fesih hakkı nedir?

Taraflar arasında imzalanan kira kontratı ancak kanunda belirtilen tahliye şartlarının meydana gelmesi durumunda feshedilebiliyor. Peki, ev sahibinin fesih hakkı nedir? Kiracı ne zaman evden çıkarılır?

Kiracının haklı fesih nedenleri!

Taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi hükümlerine göre kiralayan ve kiracının birbirlerine karşı sorumlulukları söz konusu oluyor. Kiracının haklı sebepleri olması halinde sözleşmeyi fesh edebiliyor. Peki, kiracının haklı fesih nedenleri nelerdir?

Parsel tevhid şartları nelerdir?

Parsel tevhid (birleştirme) işleminin yapılabilmesi için tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gibi bazı şartlar bulunuyor. Peki, parsel tevhid şartları nelerdir? İşte, parsel tevhid şartları!

haklı fesih şartları Haberi

haklı fesih şartları

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Binamız 45 senelikti ve arsa tapulu idi. ‘İmar barışı’ndan yararlanarak yapı kayıt belgesini aldık. Binamız yıkılacak, yeniden yapılacaktı. Zemin katta oturan bir kat maliki dairesinin küçük olduğu, yeni binada bahçeden daha geniş bir alan istediği için anlaşma yaptığımız mimar ona geniş bir daire projesi hazırladı ama buna üç daire sahibi karşı çıktı. Yani bizim bina inşası işi yarım kaldı. Ancak mimara işin yarı ücretini peşin vermiştik ama kendisi ikinci yarıyı da istiyor. Buna hakkı var mı? ' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Mimar ile inşaat konusunda anlaşma yapılmış olması lazım. Anlaşma derken yazılı bir sözleşmeyi kastediyorum. Böyle bir inşaat işine girişilecekken karşılıklı imzalanan bir sözleşme olmalı....