04 / 05 / 2024

haksız fiyat değerlendirme kurulu

haksız fiyat değerlendirme kurulu

Fahiş fiyat artışında bulunduğu tespit edilenlere 10 bin liradan 100 bin liraya, stokçuluk yapanlara ise 50 bin liradan 500 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ruşan Gürbüz, Serkan Dilbas, Yusuf Günay, Alphan Manas ve Oğuz Satıcı ortaklığında kuruldu.

Son Dakika Ticaret Bakanlığı acımadı: Fahiş fiyata 152 milyon TL ceza kesti!

Ticaret Bakanlığı "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu" tarafından bu yılın ilk yarı döneminde 369 firmaya toplam 152 milyon 820 bin 477,5 Türk Lirası idari para cezası uygulandı.

Vatandaşı canından bezdirmişlerdi! Milyonlarca TL ceza kesildi

Ülkece bu son zamanlar yaşanan fahiş fiyat artışları ve stokçuluk vatandaşın başına bela olmuştu. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk icraatlarına binaen 2020'de oluşturulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, bu zamana kadar 1561 firmaya ceza kesti.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 56 milyon 602 bin 168,50 lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

Eski klimanızı yenisiyle değiştirin tam 2.100 TL indirim kazanın! İklimsa 30 Eylül 2022 fiyat listesi

İklimsa eski klimalarınızı yenisiyle değiştirmeniz karşılığında tam 2.100 TL indirim yapıyor. İşte kampanya detayı..

Stokçulara ve aşırı fiyat artışı yapanlara 25 milyon 448 bin 428 Türk Lirası idari para cezası uygulandı!

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, aşırı fiyat artışı uyguladığı belirlenen 896 firmaya toplam 25 milyon 448 bin 428 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasında karar kıldı.

Citroen Ami'nin Türkiye'de satış tarihi değişti! Fiyatı sandığınız fiyat değil

Türkiye'de bireysel müşterilere ne zaman satılacağı merakla beklenen yüzde yüz elektrikli model Citroen Ami'nin satışa çıkacağı tarih değişti.

Fırsatçı marketlere ceza geliyor!

Döviz kurunun artmasıyla artış gösteren market fiyatlarınının kurda yaşanan düşüşe rağmen indirime girmemesi üzerine Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu harekete geçti. 5 zincir markete ceza yolda...

Döviz kurundaki düşüşü fiyatlara yansıtmayan işletmelere para cezası gelebilir!

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Karasu yaptığı açıklamada "Vatandaşlar fiyatı düşürmeyen işletmeleri tespit ettiklerinde durumu Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet etmeli" şeklinde konuştu.

Fiyatları düşürmeyen işletmelere para cezası!

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Karasu, "Vatandaşlar fiyatı düşürmeyen işletmeleri tespit ettiklerinde durumu Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet etmeli." dedi.

İnceser Belgelendirme Ve Uygunluk Değerlendirme Limited Şirketi kuruldu!

İnceser Belgelendirme Ve Uygunluk Değerlendirme Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Engin Karakaş ve Özen Şahingöz ortaklığında kuruldu.

Konut satışında haksız fiyat artışına ceza uygulaması!

Konut satışlarındaki haksız fiyat artışları için yeni düzenlenme yapıldı. Fahiş fiyatla konut satanlara 100 bin TL'ye kadar para cezası uygulanabiliyor. Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimle birlikte konut fiyatları da tavan yaptı. Peki bu konuda vatandaşların hakkı nedir?

haksız fiyat değerlendirme kurulu Haberi

haksız fiyat değerlendirme kurulu

Olağanüstü hal, afet ve ekonomik dalgalanma dönemleriyle diğer acil durumlarda fahiş fiyat ve stokçuluğun denetlenmesi amacıyla oluşturulan "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu"nun görev ve yetkileriyle çalışma esasları düzenlendi.

Ticaret Bakanlığının "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre 13 üyeden oluşacak Kurulda, Ticaret, Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Tarım ve Orman bakanlıkları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Reklam Kurulu'ndan üyeler yer alacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kurul, olağanüstü hal, afet ve ekonomik dalgalanma dönemleri ile diğer acil durumlarda fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarına karşı piyasa dengesini ve tüketicileri korumaya yönelik gerekli tedbirleri alacak, bunların uygulanmasını sağlayacak ve denetim ve incelemeleri yapacak.

Bu uygulamaları gerçekleştirdiği tespit edilen...