04 / 05 / 2024

Son Dakika Ticaret Bakanlığı acımadı: Fahiş fiyata 152 milyon TL ceza kesti!

Son Dakika Ticaret Bakanlığı acımadı: Fahiş fiyata 152 milyon TL ceza kesti!

Ticaret Bakanlığı "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu" tarafından bu yılın ilk yarı döneminde 369 firmaya toplam 152 milyon 820 bin 477,5 Türk Lirası idari para cezası uygulandı.



Ticaret Bakanlığı tarafından piyasa dengesini bozucu eylemler, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarının önüne geçmek için kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen 369 firmaya idari para cezası uyguladı.

Piyasada oluşan arz talep dengesini bozucu eylemleri, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarını engellemek için kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu yılın ilk 6 ayında 369 firmaya toplam toplam 152 milyon 820 bin lira ceza verdi.

Son Dakika Ticaret Bakanlığı acımadı: Fahiş fiyata 152 milyon TL ceza kesti!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Bakanlık, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu ile Fiyat Etiketi Yönetmeliği hükümleri kapsamında fiyat etiketi denetimlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Söz konusu dönemde Ticaret İl Müdürlükleri tarafından 81 ilde haksız fiyat denetimleri kapsamında market denetimi başta olmak üzere toplam 6.673 firma ve 31.129 ürüne ilişkin denetim gerçekleştirildiği belirtilen açıklama şöyle devam etti:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön