05 / 05 / 2024

Ticaret Bakanlığı acımadı: Güvensiz ürünlere 4,1 milyon lira ceza kesti!

Ticaret Bakanlığı acımadı: Güvensiz ürünlere 4,1 milyon lira ceza kesti!

Ticaret Bakanlığı tarafından, 2023 yılı temmuz ayı itibari ile yapılan denetimlerde ürünleri güvensiz olan üretici ve ithalatçılara 4,1 milyon lira idari para cezası kesti.



Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Tüketicileri güvensiz ürün risklerinden korumak için Ticaret Bakanlığı sorumluluğunda bulunan başta oyuncak, çocuk bakım ürünleri ve kırtasiye olmak üzere tekstil, mobilya, ayakkabı, deterjan gibi ürünlere dair piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinin devam ettiği kaydedildi.

Bakanlık, Denetimlerde ürünler Avrupa Birliği mevzuatı ile uyumlu hale getirildikten sonra düzenlenen teknik mevzuattaki ölçütlere göre yetkilendirilmiş laboratuvarlarda incelendiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığı acımadı: Güvensiz ürünlere 4,1 milyon lira ceza kesti!

'GÜVENSİZ ÜRÜNE SIFIR TOLERANS'

Söz konusu açıklamada, güvensiz ürünlerin oluşturabileceği riskleri önleyerek tüketicilerin sağlık ve güvenliğinin korunması Bakanlığın birinci önceliği olduğu ve 'güvensiz ürüne sıfır tolerans' ilkesiyle hareket edildiği bildirildi.

Ürün kontrolleri, risk analizleri kapsamında hazırlanan aylık denetim planları, tüketici şikayetleri ve diğer bildirimler çerçevesinde gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, "Denetimlerde; ürünlerin içermesi muhtemel zararlı kimyasalların tespitine yönelik analizler yapılmakta, fiziksel olarak kaza ve yaralanmalara sebebiyet verebilecek küçük parça, sivri uç gibi kısımlar test edilmekte ve kullanım talimatı, etiket bilgileri, uyarı ve işaretlemeler kontrol edilmektedir" denildi.

Denetimler sonucunda mevzuata uygun olmayan ürünlere piyasaya arzın yasaklanması, bertaraf, toplatma ve ayrıca idari para cezası yaptırımları uygulandığı ifade edilerek, "Bu ürünlere ilişkin bilgiler Ticaret Bakanlığı Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) aracılığıyla www.guvensizurun.ticaret.gov.tr adresli internet sitesinden tüketicilerimizle de paylaşılmaktadır. Bu çerçevede, 2023 yılı temmuz ayı itibarı ile toplam 940 parti ürün denetlenmiştir. Ürünleri güvensiz bulunan üretici ve ithalatçılara toplam 4,1 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Ticaret Bakanlığı acımadı: Güvensiz ürünlere 4,1 milyon lira ceza kesti!

KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE DENETİM SIKILAŞTI

Öte yandan 2023-2024 eğitim öğretim senesi öncesinde okul ve kırtasiye ürünlerine ilişkin denetimler yapıldığı aktarılarak "Çocuklarımızın sağlık ve güvenliğini riske atabilecek ürünlere gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır. Tüketicilerimizin güvensiz olduğundan şüphelendikleri ürünlerle ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Bakanlığımızın web sayfası üzerinden ihbar ve şikayet mekanizmalarını kullanarak Bakanlığımıza bildirimde bulunmaları, piyasadaki güvensiz ürünlerin tespitine önemli katkı sağlayacaktır" denildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: İhtiyaç sahibi hanelere kömür yardımı geliyor!

Çiftçilere son dakika müjdesi az önce geldi! Paralar tek tek yatırılacak! Hemen hesaplarınıza bakın!

TOKİ Denizli projesi için resmen Eylül 2023 müjdesi geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön