29 / 04 / 2024

Resmi Gazete'de yayımlandı: İhtiyaç sahibi hanelere kömür yardımı geliyor!

Resmi Gazete'de yayımlandı: İhtiyaç sahibi hanelere kömür yardımı geliyor!

Resmi Gazete'de, ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasına dair karar yayımlandı. İşte karara ilişkin tüm detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, il ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenecek ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda, il ve ilçe bazında hane başına tahsis edilecek kömür miktarları bölgenin iklim koşulları, kömürün ısıl değerleri ile afet,  geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları, acil durum ve benzeri unsurlar dikkate alınarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Yardımdan yararlanacak haneler, her bir il ve ilçede kurulu yer alan vakıflarca muhtaçlık kriterine uygun olarak tespit edilecek. Vakıflar tarafından tespiti gerçekleştirilen hane sayıları Bakanlıkça değerlendirilerek kesinleştirilecek.

Resmi Gazete de yayımlandı: İhtiyaç sahibi hanelere kömür yardımı geliyor!

Teslimatı gerçekleştirilen kömür, muhatap hanenin ısınma ihtiyacının karşılanması dışında herhangi bir tasarrufa konu edilemeyecek.

Kömür teslimatları, Bakanlık tarafından belirlenen il ve ilçe bazlı hane başı kömür miktarını aşmamak koşuluyla söz konusu kararın hükümleri kapsamında hanelerin ihtiyaçları nispetinde yapılacak.

Vakıflara ve vakıflarca tespit edilen ailelere yapılacak kömür sevkiyatları, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) genel müdürlüğünün görüşleri alınarak Bakanlık tarafından belirlenecek kriterlere göre düzenlenen sevkiyat programı dahilinde yapılacak. Sevkiyat programı tespit plana göre yapılacak.

İhtiyaç sahibi aileler için ısınma amaçlı kömürler öncelikli olarak TKİ'den temin edilecek. Teminin TKİ tarafından sağlanması durumundan kömürler, vakıflarca bildirilen teslim yerlerine sevkiyat noktalarının konumuna göre tespit edilecek nakil vasıtalarıyla ilgili kurumlar sorumluluğunda nakledilecek.

Resmi Gazete de yayımlandı: İhtiyaç sahibi hanelere kömür yardımı geliyor!

TKİ dışındaki tedarikçilerden kömür temin edilmesi durumunda ise kömürler Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek düzenlemelere göre temin edilecek ve ilgili kurum, kuruluş ve özel hukuk tüzel kişilerinin sorumluluğunda nakledilerek indirilecek.

Kömürlerin ihtiyaç sahibi ailelere il ve ilçeler içerisinde dağıtım organizasyona ilişkin valiliğin koordinasyonunda vakıflar tarafından gerçekleştirilecek.

Vakıflar tarafından kömür dağıtımı gerçekleştirilen valilikler gözetiminde kolluk kuvvetlerince gerekli güvenlik önlemleri alınacak.

Çiftçilere son dakika müjdesi az önce geldi! Paralar tek tek yatırılacak! Hemen hesaplarınıza bakın!

TOKİ Denizli projesi için resmen Eylül 2023 müjdesi geldi!

İstanbul’da iki emekli maaşı bir ev kirasına yetmiyor!


Geri Dön