03 / 05 / 2024

Halep Cerablus

Halep Cerablus

Halep'in Cerablus ilçesinde, artan nüfus yoğunluğunun konut ihtiyacını karşılamak için yeni bina inşaatları hızlandı. Cerablus Fırat Kalkanı Harekatıyla kısa sürede yeni bir çehreye büründü.

Türk çiftçiler dikkat! Bu türler korumaya alındı, mutlaka haberiniz olsun

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen projeler çerçevesinde Kilis, Honamlı, Abaza, Kaçkar, Ankara, Halep ve Mahalli keçi ırkları koruma altına alındı. Çiftçilerin de bu duruma karşı bilgili olmasının fayda sağlayacağı belirtildi.

ATAA Derneği'nin Cerablus'taki 260 konutunun yapımı tamamlandı!

ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör saldırılarından temizlenen Cerablus'ta yürütülen proje kapsamında ilk etapta tamamlanan 260 konutu hizmete açtı

Türk Kızılaydan Cerablus’a yetim kompleksi!

Çalışmalarına devam eden Türk Kızılay, Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırılan Cerablus ilçesinde cami, okul, sosyal tesis ve konutlardan oluşan yetim kompleksi inşa etti.

Cerablus'ta yetim ailelerine konut yardımı!

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'nin kuzeyinde bulunan Cerablus ilçesinde yetim aileleri için prefabrik konutlar inşa edildi.

Halep’te Türk müteahhidin aracına bomba: 3 ölü!

Suriye'nin Halep kentinde, biri Türk plakalı araca konularak, diğeri ise bomba yüklü aracın patlatılması ile yapılan saldırılarda Suriyeli 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralı olarak kurtuldu...

8 üniversitede yeni fakülte ve yüksekokul kuruldu!

Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kerkük ve Cerablus'ta iki ayrı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına karar verildi.

Türkiye Halep'i imar edecek!

Suriye’nin en büyük ikinci kenti olan Halep'in Türkiye’nin kontrolüne geçeceği iddia ediliyor. Bölgenin Türkiye’nin kontrolüne bırakıldıktan sonra yeniden imar edilip ayağa kaldırılacağı konuşuluyor.

Halep Çarşısı'nın yıkımına esnaftan tepki!

200'den fazla iş yerinin bulunduğu 50 yıllık Halep Çarşısı için yıkım kararı alındı. Çarşıda bir çok dükkan mühürlendi...

Halep’in yeniden inşası için 39 milyar dolar!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Kaynak, Halep’in yeniden inşası için gerekli bütçenin 39 milyar dolar olduğunu belirtti.

Halep Cerablus'ta konut inşaatları hızlandı!

Halep'in Cerablus ilçesinde, artan nüfus yoğunluğunun konut ihtiyacını karşılamak için yeni bina inşaatları hızlandı. Cerablus Fırat Kalkanı Harekatıyla kısa sürede yeni bir çehreye büründü.

Halep'in yeniden inşasının bedeli 40 milyar dolar!

Halep kentinin doğusunda Suriye ordusunun kuşatma altına aldığı sivil ve silahlı muhaliflerinin tamamı bölgeden tahliye edilirken, kentteki yıkımın faturası da çıkarıldı. Kentin yeniden inşası için 40 milyar dolar gerekecek.

Cerablus'un yeni çadır kenti ne zaman açılıyor?

Cerablus Meclis Başkanı Muhammed Habeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceden hayalet kenti andıran ilçenin artık yaşanabilir bir hale geldiğini söyledi.

Cerablus Ahmet Selim Mulla Lisesi'nin bakım ve onarımı tamamlandı!

Cerablus'un terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olduğu dönemde cezaevi olarak kullanılan, işkence odalarının da bulunduğu Ahmet Selim Mulla Lisesi'nin bakım ve onarımı tamamlandı.

Halep Cerablus Haberi

Halep Cerablus

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen ve nüfusu her geçen gün artan Cerablus hızla gelişiyor.


Terör örgütünün kontrolündeyken yaşanan olumsuzluklar nedeniyle nüfusun 3 bine kadar indiği "özgür kent", Fırat Kalkanı Harekatıyla kısa sürede yeni bir çehreye büründü.


Türkiye'nin yardımları sayesinde 6 ay içinde elektrik ve su ihtiyacı giderilen, okul ve hastaneye kavuşan Cerablus, Türkiye'nin kucak açtığı sığınmacıların yanı sıra Suriye'de zor durumda yaşayan insanların sığındığı adeta bir liman haline geldi.


Nüfusu 40 bini aşan ilçede konut sorununu çözmek için harekete geçen Cerabluslular, inşaat çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye'den gönderilen inşaat malzemeleriyle işe koyulan ustaların yaptığı binalar, hızla yükselmeye başladı.


İnşaat sektörünün hareketlendiği...