25 / 07 / 2024

haleplibahçe

haleplibahçe

Bölgenin inanç turizmine kazandırılması için Tılfındır tepesinde kapsamlı bir külliye tasarlayan Şanlıurfa'yı Tanıtma Derneği, belediyenin küçük bir cami için yer tahsis etmesi kararı üzerine imza toplayacaklarını belirtti..

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!

Şanlıurfa Haleplibahçe'de  bulunan  Hamarat Eller Çarşısı, tarihi yapıların siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Şanlıurfa Halerlibahçe Çarşısı'nda 66 iş yeri yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, restorasyon çalışması süren Sakıbın Köşkünde incelemeler yaptı ve ardından iş yerleri yenilenen Haleplibahçe Çarşısını dolaştı.

Şanlıurfa Haleplibahçe'de cephe yenileme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yapıları tarihi mimari dokuya uygun hale getiriyor.

Şanlıurfa 11 Nisan ve Haleplibahçe caddeleri yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin trafik akışını sağlayan cadde ve bulvarlarda revizyon çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Eyyübiye'de 6 okulun inşaatı devam ediyor!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Buhara ve Haleplibahçe mahallelerinde Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından devam eden yeni yol açma çalışmalarını inceledi.

Şanlıurfa Kızılkoyun Projesi'nde son durum!

Kentin tarihi dokusunu korumak ve tarih turizmini canlandırmak için çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi'nin 'Eski Urfa' olarak adlandırılan Haleplibahçe Mahallesi'nde başlattığı 'Kızılkoyun Projesi'nde 61'inci kaya mezarına ulaşıldı.

Şanlıurfa Kızılkoyun Projesi 1 yıl içinde tamamlanacak!

Başkan Çiftçi, ‘Eski Urfa’ olarak adlandırılan Haleplibahçe ve Tılfındır Mahallesi’nde bulunan ‘Kızılkoyun Projesi’ndeki alanlarda incelemede bulunarak, çalışmaların 1 yıl içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

Şanlıurfa Haleplibahçe'deki mağaralar ne zaman restore edilecek?

Şanlıurfa'nın eski yerleşim yerlerinden olan Haleplibahçe ve Tılfındır semtlerinde kentsel dönüşüm başlatılarak Kızılkoyun bölgesi olarak bilenen yerde 387 ev kamulaştırıldıktan sonra yıkılmıştı.

Şanlıurfa Belediyesi'nden mimariye uygun istinat duvarı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe Mahallesi’nde yürüttüğü yol genişletme çalışmalarının ardından bölgeye estetik bir görünüme kazandırmak için yol boyunca Şanlıurfa'nın mimarisine uygun istinat duvarı inşa ediyor.

Şanlıurfa Beyaz Saray hizmete açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekan olan Beyaz Saray’ı halkın hizmetine sunuyor. Kentte Sakıbın Köşkü olarak bilinen ve daha sonra "Beyaz Saray" adı verilen Haleplibahçe’deki tarihi bahçeli ev, halkın hizmetine açılıyor

Haleplibahçe Müze Kompleksi 24 Mayıs'ta açılacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan ve yapımında 70 Milyon TL harcanan Haleplibahçe Müze Kompleksi'nin 24 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Haleplibahçe Müze Kompleksi açılışa hazırlanıyor!

Bünyesinde barındırdığı arkeoloji, arkeopark, mozaik müzeleriyle Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanını alacak Haleplibahçe Müze Kompleksi, kapılarını açmaya hazırlanıyor.

haleplibahçe Haberi

haleplibahçe

Kızılkoyun projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda Tılfındır tepesinin batıya bakan yamacında 56 mağara gün yüzüne çıktı. 


Haleplibahçe'de ise iki müzenin yapılmasını fırsat bilen AB Sürecinde Şanlıurfa'yı Tanıtma Derneği bölgenin inanç turizmine katkı sunması için çalışma başlattı. Tılfındır tepesinde 15 dönümlük alana büyük bir caminin de içerisinde bulunduğu kapsamlı bir külliye projesi tasarlayan dernek, yer tahsisi için Belediye'ye başvurdu. Ancak aylar süren girişimler sonuç vermedi. 


Derneğin kapsamlı külliye önerisine Belediye daha küçük bir cami için yer tahsisi teklifi ile karşılık verdi. Ancak bunun Peygamberler diyarına yakışmayacağı gerekçesi ile önerisini yine belediye meclisine sundu. Fakat henüz bir karar çıkmadı. 


Dernek Başkan yardımcısı Hilmi Çakmak, bu karar için belediyenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İmza kampanyası için Şanlıurfa Valiliğine dilekçe ile başvuran dernek yetkilileri, 6 aydır Şanlıurfa...