11 / 05 / 2024

halfeti turist hedefi 2014

halfeti turist hedefi 2014

Güneydoğu bozkırının ortasındaki Birecik Baraj gölü sayesinde sahil kentini andıran Halfeti ilçesi, turizmde bölgenin gözdesi haline geldi. 2014 yılı içerisinde Halfeti'ye 1 milyon turist gelmesi bekleniyor...

Edirne'nin 2023 hedefi 3 milyon yabancı turist!

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne'nin, Türkiye turizminde önemli yer teşkil ettiğini, vurgu yaparak 2023hedefimizi 3 milyon yabancı turist ve 3 milyar dolar gelir olarak belirledik" dedi.

Şanlıurfa Halfeti'de turist yoğunluğu başladı!

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin " sakin şehir " ağına dahil ettiği Halfeti 'de turist yoğunluğu başladı.

Alanya’nın hedefi turist memnuniyeti!

Alanya turizmine etki eden sivil toplum kuruluşları başkanları, Alanya HEP Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi öğretim üyeleri bir araya gelerek turist memnuniyeti oranını yükseltmek için çalışma yaptı.

Edirne'nin hedefi 5 milyon turist! İşte projeler...

Sanayileşmede Kırklareli ve Tekirdağ’ın düzeyini yakalamaya çalışan Edirne 'de, halen 2 milyon civarında olan turist sayısının 2015 yılında 5 milyona çıkartılması için proje atağı başlatıldı.

Türkiye'nin 2023 hedefi 50 milyon turist!

2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, dünyada sayıları 300 milyonu bulan ve 320 milyar dolarlık gelir yaratan 7 ile 27 yaş grubu arasındaki "genç turisti" çekmek için kolları sıvadı.

Türk turizminin yeni hedefi bir seviye daha atlamak!

Turist sayısında 32 milyon ile dünyada 6'ncı sıraya yükselen Türk turizminin yeni hedefi, KOBİ'sinden tarım sektörüne kadar 100'den fazla sektörü besleyen turizmi yeni bir lige taşımak.

Konya'nın hedefi 10 milyon turist!

Türkiye’nin önemli tarım ve turizm merkezlerinden biri haline gelen Konya, yüksek hızlı trenle İstanbul’a, ‘yük taşıyabilecek hızlı trenle’ de Mersin’e bağlanıyor. Konya, 2023 yılında 15 milyar dolarlık ihracat, 10 milyon turist hedefine odaklandı

Başaran Ulusoy: Türkiye’nin bu yıl ki turizm hedefi 43 milyon turist!

TÜRSAB Başkanı Ulusoy: "Orta Doğu'da ve komşu ülkelerde yaşanan olumsuz gelişmelere karşın Türkiye turizm hedefini tutturacak. 2014 yılı için yaklaşık 43 milyon turist hedefliyoruz ve bu hedefimizi tutturacağız" dedi

2014'te Halfeti'ye 1 milyon turist gelmesi bekleniyor!

Güneydoğu bozkırının ortasındaki Birecik Baraj gölü sayesinde sahil kentini andıran Halfeti ilçesi, turizmde bölgenin gözdesi haline geldi. 2014 yılı içerisinde Halfeti'ye 1 milyon turist gelmesi bekleniyor...

Şanlıurfa Halfeti turist akınına uğruyor!

Şanlıurfa Halfeti, hafta sonları ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Halfeti ilçe Kaymakamı Mehmet Keklik’ in himayelerinde yürütülen projeler sırasıyla tamamlanarak halkın ve gelen ziyaretçilerin hizmetine sunuldu...

Manisa'ya gelen turist sayısı yüzde 20 arttı!

Manisa Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, ilde turizmin hızla geliştiğini ve turist sayısının da arttığını bildirdi. Geçen yıl gelen turistlerin, bir önceki yıla göre yüzde 20 fazla olduğunu, 2013'te resmî kayıtlara göre 406 bin turist geldiğini söy

Manisa, 406 bin turist ağırladı!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 2012' de 345 bin olan Manisa' ya gelen turist sayısının 2013 yılında 406 bine çıktığını kaydetti...

İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 19,4 artarak 635 bin 283 oldu!

İstanbul'a gelen turist sayısı 2013 yılının Ocak ayına göre bu yılın aynı ayında yüzde 19,4 artarak 635 bin 283 oldu. Havayolu ile geliş yüzde 20 artarak 630 bin 985 olurken, denizyoluyla geliş oranı yüzde 36 azalarak 4 bin 298 oldu.

halfeti turist hedefi 2014 Haberi

halfeti turist hedefi 2014

Güneydoğu bozkırının ortasındaki Birecik Baraj gölü sayesinde sahil kentini andıran Halfeti ilçesi, turizmde bölgenin gözdesi haline geldi. 


Birecik Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin geçen yıl "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'de turizm sezonu yoğun geçiyor.


Tarihi taş evleri ve doğal güzelliğiyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak adlandırılan ilçeyi bu yılın ilk 5 ayında yaklaşık 600 bin kişi ziyaret etti.


Turistler, büyük bölümü sular altında kalan ve "batık kent" olarak nitelendirilen bölgeyi tekne turuyla geziyor.


Ortalama bir saat süren tur sırasında birçok medeniyete hizmet eden ve İncil'in bir nüshasının çoğaltıldığı rivayet edilen Rumkale'yi görme imkanı bulan ziyaretçiler, minaresinin bir bölümü su altında kalan Savaşan köyüne olan hayranlıklarını gizleyemiyor.


Son dönemde film yapımcılarının dikkatini çeken Halfeti,...