05 / 05 / 2024

Halı ihracatı gerileme 2015

Halı ihracatı gerileme 2015

Dünyadaki makine halısı üretiminin önemli merkezlerinden Gaziantep'i de kapsayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halı ihracatı geçen yılın ilk 3 ayına göre gerileme kaydetse de sanayiciler bu açığın kısa sürede kapanacağına inanıyor.

İnşaat malzemesi ihracatında gerileme!

Merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ekim ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,46 milyar dolara geriledi. Ekim'de Eylül'e göre 184 milyon dolarlık düşüş gösteren ihracat, bir önceki yılın ekim ayına oranla yüzde 0,8 azaldı.

Türkiye'nin su ürünleri ihracatında çipura, levrek ve Türk somonu zirveye oturdu! Balık hal fiyat listesi 17 Ocak 2023

Rusya Federasyonu başta olmak üzere 96 ülkeye gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı, geçen yıla oranla miktarda yüzde 4, değerde yüzde 17 arttı. Peki İstanbul Balık halinde çipura, levrek ve Türk somonu ne kadar? İşte detaylar...

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!

Türk halı ihracatçıları,  açıklanan rakamlara göre ihracattan 2022 yılında 2 milyar 754 milyon 757 bin dolar gelir elde etti.

Türk halıları 160 ülkeye gönderiliyor!

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, ihracat pazarının her geçen gün büyüdüğünü, 160 ülkeye halı gönderildiğini söyledi

Halı ihracatında gerileme yaşandı!

Dünyadaki makine halısı üretiminin önemli merkezlerinden Gaziantep'i de kapsayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halı ihracatı geçen yılın ilk 3 ayına göre gerileme kaydetse de sanayiciler bu açığın kısa sürede kapanacağına inanıyor.

Royal Halı'ya yeni ödül!

Ar-Ge yatırımları ve sektöre kazandırdığı yeniliklerle adından söz ettiren Royal Halı, yeni bir ödüle layık görüldü. Royal Halı, Anadolu 500 Listesi’nde ihracatını en çok arttıran 5 şirket arasında yer aldı.

Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Dünya halı ticaretindeki payını her geçen gün arttıran Türkiye, yakın coğrafyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen geçen yıl 2013'teki rekorunu kırmayı başardı. Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Halı sektöründe modayı Türk halıcılar belirleyecek!

Halıcıların 2014'te ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdiğini söyleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Kaplan, "Dünya halı sektöründe modayı Türk halıcıların belirlemesi için çaba gösteriyoruz" dedi

Gümüşsuyu Halı pazarda çıtayı yükseltti!

Dünyanın her yerinde kendi adı ve markasıyla satışını gerçekleştiren tek yerli markası Gümüşsüyü Halı, pazarda çıtayı yükseltti. 2015 yılında 150 milyon TL ciro hedefleyen şirket, ihracat hedefinin en büyük adımını ise Almanya'da atıyor.

Kaşmir Halı her ülkeye özel üretim yapıyor!

Ar-Ge ve inovasyona dayalı halı üretimiyle tüketicinin beğenisini kazanan ve dünyanın birçok ülkesinin tercih edilen markalarından Gülsan Holding'in markası Kaşmir Halı, her ülkeye özel üretim yaparak, satışlardan ihracatın aldığı payı artırmaya odakland

Türk halı sektörünün ihracatı yüzde 1.5 arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Türk halı sektörü Kasım 2014'de 224 milyon 937 bin, yılın 11 aylık döneminde ise 2 milyar 140 milyon 186 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Türkiye'nin halı ihracatı hedefi 5 milyar dolar!

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Başkanı Uğur Uysal, bu yılı 2,5 milyar dolarlık döviz girdisiyle kapatmayı planladıklarını ve hedeflerinin tasarım ve markalaşmaya odaklanarak 2023'te 5 milyar dolar ihracatı yakalamak olduğunu belirtti.

Güneydoğu'nun halı ihracatı 1 milyar doları aştı!

Geçen yılın 10 ayında 1 milyar 231 milyon 645 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildi. Bu yılın aynı döneminde ihracat yüzde 7,4 artarak 1 milyar 322 milyon 236 bin dolara ulaştı.

Halı ihracatı gerileme 2015 Haberi

Halı ihracatı gerileme 2015
Dünyadaki makine halısı üretiminin önemli merkezlerinden Gaziantep'i de kapsayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halı ihracatı geçen yılın ilk 3 ayına göre gerileme kaydetse de sanayiciler bu açığın kısa sürede kapanacağına inanıyor. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ihracattaki bu gerilemenin dünya genelinde yaşanan ekonomiyle ilgili farklı nedenleri olduğunu...