27 / 04 / 2024

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!

Türk halı ihracatçıları,  açıklanan rakamlara göre ihracattan 2022 yılında 2 milyar 754 milyon 757 bin dolar gelir elde etti.



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türk halı üreticilerine aralık ayında 260 milyon 918 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiği bildirildi.

SELAHATTİN KAPLAN: “YENİ PAZAR ARAYIŞLARIMIZ SÜRECEK”

 Selahattin Kaplan, açıklamasında Türkiye’nin  geçen yıl 2 milyar 754 milyon 757 bin dolarlık halı ihracatı yaptığı bilgisini verdi. Önümüzde yeni bir yıl bulunuyor ve halı sektörünün bu yıl ihracatını artırabilmesi yönünde sektör olarak önemli projelerimiz hayata geçirilecek” diyen Kaplan, “Önceliğimiz ürün yelpazesini genişletirken pazar çeşitliliğini de arttırmaya dönük olacak. Bunun için yeni pazar arayışlarımız devam ederken ihracatçılarımızın farklı kıtalarda belirlenen yeni pazarlara yönelmeleri, tanıtım faaliyetleri yapmaları için gerekli çalışmaları hayata geçireceğiz” dedi.

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön