09 / 05 / 2024

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!

Türk halı ihracatçıları,  açıklanan rakamlara göre ihracattan 2022 yılında 2 milyar 754 milyon 757 bin dolar gelir elde etti.



21 BİN 501 FİRMA İHRACATA BAŞLADI

Öte yandan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe de, bugün Türkiye’nin ihracat rakamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl dünyada Türk ürünü ile tanışmayan tek ülkeyi bile bırakmadıklarına vurgu yaptı.

Mustafa Gültepe, 2022 yılında 21 bin 501 firmanın ihracat yapan firmaya dönüştürüldüğünü, bu dönüşümün beraberinde tam 3 milyar 700 milyon dolarlık ihracata imza atıldığını kaydetti.

Gültepe,  geçen yılın küresel ekonomi ve gelişmekte olan ülkeler açısından zorlu bir yıl olduğunu hatırlatarak, her şeye rağmen genelde Türkiye ekonomisinin gösterdiği performansın, özelde ise ihracatçıların kazandığı başarının geçen yıla damga vurduğunu belirtti.

TÜRKİYE ÜRETİM VE İHRACATTA AVANTAJ KAZANDI

Türkiye'nin küresel tedarik zincirlerinin yeniden yapılanması aşamasında üretim ve ihracatta avantaj kazanan ülkelerin başında geldiğini vurgulayan Gültepe, geçen yıl ihracat rekoru kırıldığını, ancak rekorların elbette kendiliğinden gerçekleşmediğini kaydetti.

Mustafa Gültepe,  bu büyük başarının arkasında gece gündüz demeden çalışan emekçiler ve  dünyayı adım adım dolaşan ihracatçılarla birlikte, yollarını aydınlatan ekonomi yönetiminin gayretleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü iradesinin  bulunduğunu söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da, ihracatta 250 milyar dolarlık eşiği geçmenin hem reel hem de psikolojik olarak önemli olduğunu ifade etti. Baran, 2022 yılına ilişkin ihracat rakamlarına ilişkin, Türkiye'nin pazarı konumunda bulunan ülkelerin büyüme oranlarındaki gerileme işaretlerine karşın 2022 yılında ihracatta rekora imza atılmasının büyük bir başarı anlamına geldiğini söyledi.

 Milyonlarca ücretli nefesini tuttu, yarını bekliyor! Ekonomistler ne diyor?

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

İstanbul’da Aralık ayında astronomik zamlanan ürün bakın ne oldu?  Bir ayda tam yüzde 47 zamlandı!

Akaryakıtın zam yolculuğu… 1 yıl içinde tam 39 kere zam gördü!

BİM’den her şey tek fiyata kampanyası! Havlu, akıllı bileklik, organizer… 6 Ocak 2023 Fiyat Listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön