26 / 05 / 2024

halı onarımları

halı onarımları

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi. Uluslararası halı restorasyon merkezlerinden Aksaray’ ın Sultanhanı beldesi, dünyanın önde gelen saray, köşk ve müzelerinin tarihi halılarını restore ediyor.

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.

Enza Home halı ve aydınlatma ürünlerinde yüzde 20’ye varan indirime girdi! İşte 15 Eylül 2022 fiyat listesi

Enza Home halı ve aydınlatma ürünlerinde indirim kampanyası düzenliyor. Yüzde 15 ila 20 arasında değişen indirim fırsatlarıyla birbirinden şık tasarımlar alıcılarını bekliyor. İşte Enza Home’un indirimli fiyat listesi. 

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Oturduğunuz apartmanda bu varsa dikkat edin! Mahkemelik olabilir, 1.500 TL masraf ödeyebilirsiniz! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, binaların çatı katında yapılacak değişiklikleri kaleme aldı. Peki çatı onarımları için apartmanlarda nasıl oylama yapılır? Çatı onarımına ilişkin sorunlar oylama ile çözülür mü? İşte Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

VavaCars'tan ikinci el arabalara tam kapsamlı garanti!

VavaCars, ikinci el araçlarda “Tam Kapsamlı Garanti” hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı. Garanti süresince, otomobiilin onarımları uzman teknisyenler tarafından gerçekleştirilecek ve 12 ay/25 bin kilometreye hiçbir ek ücret alınmayacak. Detaylar haberimizde yer alıyor...

Fatih'teki Zeyrek Evleri yenileniyor!

Fatih Belediyesi, Zeyrek’teki Dünya Miras Alanı’nda kalan 11 adet sivil mimarlık örneği yapının basit bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. 

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de!

Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Oya Zingal halı satıcılığından CEO’luğa baba öğüdü ile yükseldi!

Körfez ülkelerinde gayrimenkul, perakende, IT sektörlerinde yatırımları bulunan Kuveytli Yatırım Fonu Murabahat Group’un Türkiye yapılanması Mresco Türkiye Group CEO’luğunu yapan Oya Zingal’in öğrencilik yıllarında halı satarak başladığı iş yaşamı örnek bir başarı öyküsü.

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Balat'ta sur dibine inşaat!

Balat’ta sur kalıntılarının üzerinde binalar yükseliyor, binaların bazıları da sivil mimari örneği olarak tescil edilmiş. Uzmanlar ise  “Bu yapılar yeniden ayağa kaldırılacaksa, geleneksel malzeme ve teknikte olmalı, surlarda da gerekli bakım ve onarımlar yapılmalı” diyor.

Doğu ve Güneydoğu'daki 9 stadyumun 4'ü tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 7 yılda planlanan 675 spor tesisinden bakım, onarımlar da dahil 419'u, 9 stadyumdan da 4'ü tamamlandı

halı onarımları Haberi

halı onarımları

Aksaray’ın Sultanhanı beldesi, tarihi halılar üzerinde aylarca sürebilen, sektör çalışanlarınca “yüz nakli” olarak ifade edilen onarım işiyle (restorasyon) dünyada bir marka haline geldi.


Sultansaray Halı Atölyesi sahibi Fahri Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray’ın Sultanhanı beldesinin, dünyanın birçok ülkesinden turistleri misafir eden önemli eserlerden Sultanhanı ve halı restorasyonuyla tanınan tarihi bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.


Sultanhanı’nın halı sektörüne el dokuması halı üretimiyle girdiğini belirten Solak, “El dokumasındaki deneyimini halı tamiri ve kalitesine aktaran Sultanhanı, günümüzde dünyanın en önemli halı restorasyon merkezi oldu” dedi.


Tarihi halılara usta ellerde “yüz nakli”


Solak, “Sultanhanlılar olarak halı restorasyonunda ustalık ve işçilik kalitesiyle dünyada bir marka haline gelirken, dünyanın neresinden gelirse gelsin her türlü halıya, başarıyla yeniden hayat veriyoruz” diye konuştu.


Tarihi halılara usta ellerde adeta "yüz nakli" yapıldığını...