03 / 05 / 2024

Halı sektöründe ihracat arttı mı

Halı sektöründe ihracat arttı mı

Dünya halı ticaretindeki payını her geçen gün arttıran Türkiye, yakın coğrafyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen geçen yıl 2013'teki rekorunu kırmayı başardı. Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

THY, 15 milyar 769 milyon dolar gelirle hizmet sektöründe 2022'nin ihracat şampiyonu oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), 2022 yılında elde ettiği 15 milyar 769 milyon dolarlık gelirle hizmet sektöründe geçen senenin ihracat şampiyonu oldu.

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

İnşaat sektöründe Ur-Ge çalışmaları başladı!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), ekonomi bakanlığı UR-GE Projesi kapsamında, mobilya, gıda ve medikal sektörlerinden sonra inşaat sektöründe de ihracat kapasitesinin artırılması çalışmalarına başladı.

Beyaz eşya sektöründe iç satışlar yüzde 14,5 büyüdü!

Beyaz eşya sektöründe, 2016 Ocak-Şubat döneminde 4 ana üründe üretim yüzde 11,5 artarken, iç satışlar yüzde 14,5, ihracat yüzde 10,4 yükseldi. TÜRKBESD Başkanı Ergün Güler, sektörün 2016 yılı beklentilerini anlattı.

Mobilya sektöründe ihracat 2 kat artacak!

İç ve dış piyasada yaşanan durgunluğun seçimler sonrası yerini hareketliliğe bıraktığını belirten mobilyacılar, sektörün ihracatının bir sonraki seçimlere kadar 2 kat artacağını belirtiyor.

İMSAD: İnşaat sektöründe büyüme hızı düştü!

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü. Sektörün ihracatı ise ilk dört aydı yüzde 15.7 geriledi.

Mobilya sektöründe ihracat 3 kattan fazla arttı!

Mobilya sektörü ihracatını son 10 yılda 3 kattan fazla artırarak yükselen değerini ortaya koydu. Sektör, 2014 yılında 2,9 milyar dolar ihracatla Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü’ne damgasını vurdu.

Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Dünya halı ticaretindeki payını her geçen gün arttıran Türkiye, yakın coğrafyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen geçen yıl 2013'teki rekorunu kırmayı başardı. Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Halı sektöründe modayı Türk halıcılar belirleyecek!

Halıcıların 2014'te ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdiğini söyleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Kaplan, "Dünya halı sektöründe modayı Türk halıcıların belirlemesi için çaba gösteriyoruz" dedi

Türkiye inşaat sektöründe Avrupa'da ikinci Dünyada üçüncü sırada!

İnşaat sektöründe Avrupa ikincisi Dünya üçüncüsü Türkiye inşaat sektöründe son on yılda hızlı bir şekilde ilerleme kaydediyor. Seramik üretiminde de başarılı olan Türkiye dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyor.

Halı sektöründe ihracat arttı mı Haberi

Halı sektöründe ihracat arttı mı


Halı sanayicileri, geçen yıl gerçekleştirdikleri 2,3 milyar dolarlık ihracatla tüm zamanların rekorunu kırdı. 


Dünya halı ticaretindeki payını her geçen gün arttıran Türkiye, yakın coğrafyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen geçen yıl 2013'teki rekorunu kırmayı başardı. Türk halıcılar, Amerika'dan Avrupa'ya, Kuzey Afrika'dan Uzakdoğu'ya yüzlerce ülkeye halı sattı. 


İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, halı sektörü 2013 yılında 2 milyar 195 milyon 376 bin dolar olan ihracatını, 2014'te yüzde 7,3'lük artışla 2 milyar 354 milyon 635 bin dolara yükseltti. 


Sektörün lokomotifi konumundaki Gaziantep, ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 7,3 oranında arttırarak 1 milyar 605 milyon 593 bin dolara çıkardı. Kent, Türkiye halı ihracatından yüzde 68,2 pay aldı. 


İstanbul, 513 milyon 441 bin dolarla ikinci sırada yer alırken, Uşak'tan...