06 / 05 / 2024

Haliç eski hali

Haliç eski hali

İstanbul'un Altın Boynuzu diye tabir edilen Haliç için 1978 yılında taşıma amaçlı bir kanal açılmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

14 yılda Tuzla Sebze Hali inşaatının yüzde 20'si tamamlanabildi!

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından hazırlanan stratejik planlarda olan Tuzla sebze meyve hali projesinin 14 yılda yüzde 20’sinin yapılabildiği öğrenildi. Stratejik planlara konulan teleferik projelerinin çoğunun da eski yönetim tarafından iptal edildiği belirlendi

Haliç Dayanışması üyelerinden 'Tersane İstanbul' projesine ilişkin çağrı!

Haliç Dayanışması üyeleri eski adıyla “Haliçport”, yeni adıyla “Tersane İstanbul” projesindeki çalışmalar sırasında Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin olduğu bölgedeki tarihi yapıların tahrip edildiği sebebiyle eylem yaptı.

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında son durum!

Antalya'nın Kepez ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlatılan Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında bir ilerleme kaydedilemedi...

Adnan Oktar'ın lüks villasının son hali görüntülendi!

Adnan Oktar’ın Kandilli'deki evinin eski halinden eser kalmadığı görülüyor. İşte o villanın son hali...

Chicago'daki Lincoln Mall'un son hali çok ürkütücü!

ABD'nin Chicago şehrinde bulunan Lincoln Mall'un eski şaşalı günlerinden eser yok. Lincoln Mall'un son hali çok ürkütücü!

Haliç'in tarihi binaları yıkılmak üzere!

Tarihi yarımadanın Haliç kıyısında, Eminönü-Ayvansaray sahil şeridinde bulunan ve İstanbul’un en eski yerleşim mekanları olan binlerce eski ve bakımsız bina, yıkılmak üzere.

Kumkapı Balık Hali’ne cami inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihi yarımadadaki Kumkapı Balık Hali’nin yeni projesine cami de ekledi. Eski İstanbul’un kalbi tarihi yarımadadaki Kumkapı Balık Hali’yle ilgili projenin ayrıntıları belli oldu.

Reza Zarrab: Yalılardaki yükselti eski hali ile aynı!

Kanlıca’da sahibi olduğu yalılarda usule aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren Reza Zarrab kendisini şöyle savundu: “Yalılardaki yükselti eski hali ile aynı. Ben sadece araya asansör koydum” dedi.

Gürpınar Su Ürünleri Hali hizmete girdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kumkapı’daki eski halin yerine Gürpınar’da 136 bin metrekarelik dolgu alanıyla birlikte inşa edilen 452 bin metrekarelik Gürpınar Su Ürünleri Hali'ni hizmete aldı...

1997 yılında Haliç, diyaliz yöntemiyle temizlenecekmiş!

1997 yılında Haliç'i temizleme çalışmaları başlamış. Toplam maliyeti 30-40 trilyon liraya diyaliz yöntemiyle Haliç, 8 ayda temizlenecekmiş. Gemilerle toplanan balçıklar, Alibeyköy'deki eski taş ocakları çukurlarına hortumlarla pompalanacakmış.

1986 yılında Eminönü Hali taşınacakmış!

1986 yılında Eminönü Hali tarihe karışacakmış. İstanbul'un yarası durumundaki hal kapanarak Bayrampaşa'daki, 264 işyerinin bulunduğu yeni hal kompleksine taşınacakmış. Eski hal binası yıkıldıktan sonra park olacakmış.

1983 yılında Haliç eski canlılığına Türk-Japon işbirliği ile kavuşacakmış!

1983 yılında İstanbul'a gelen Japon Dışişleri Bakanı Shintaro Abe, ''Haliç'i temizler, metro, tüpyol ve Boğaziçi'ne köprü yaparız'' demiş. Bakan Abe, japon teknolojisi ile yatırımların sürüncemede kalmadan bitirilebileceğini belirtmiş.

1981 yılında Haliç ve Boğaziçi'ndeki tersaneler Tuzla'ya nakledilecekmiş!

Haliç ve Boğaziçi'ndeki tüm tersaneler en geç 17 Mart 1982 tarihine kadar eski yerlerini boşaltarak Tuzla'da Hazine arazisi üzerinde kendilerine gösterilen yerleşim merkezlerinde faaliyete geçecekleri bildirilmiş.

Haliç eski hali Haberi

Haliç eski hali

İstanbul'da Haliç'te 1978 yılında Silahtarağa Santralı'na kömür taşınamaz hale gelince Haliç'te kanal açılmış... 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; 700 metre uzunluğunda, 5,5 metre derinliğinde ve 40 metre enindeki kanalın açılmasıyla su yolu ile kömür taşınmaya başlanmış.


Haberin devamı için...