02 / 05 / 2024

Haliç Karadeniz Sahra Hattı Kağıthane tren yolu

Haliç Karadeniz Sahra Hattı Kağıthane tren yolu

Birinci Dünya Savaşı yıllarında İstanbul’un enerji ihtiyacını karşılamak düşüncesiyle 2 yılda yapılan Haliç – Karadeniz Sahra Hattı Kağıthane demiryolu projesi yeniden canlanıyor. Dekovil adıyla anılan hattın inşası için İBB ihaleye çıktı.

Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı'nı hayata geçireceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haliç'i tekrar, İstanbul'un incisi yaptık. Şimdi, yeni projelerle inşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz" dedi...

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın yapımı Ocak'ta başlıyor!

Birinci Dünya Savaşı sırasında Karadeniz kıyısından Haliç'teki elektrik santraline kömür taşımak amacıyla inşa edilen tarihi dekovil hattının yapımına başlanıyor.

Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak'ta!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tramvay hattı, Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı olarak yeniden düzenleniyor. Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak gerçekleşecek.

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı için düğmeye basıldı!

Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için ÇED raporu gerekli değildir kararı!

1. Dünya Savaşı yıllarında inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nı yeniden canlandırmak için başlayan çalışmalar son aşamasına geldi. Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için "ÇED raporu gerekli değildir" kararı verildi.

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu!

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Projesi için bakanlığa başvuruda bulundu. Hat üzerinde 14 istasyon olacak...

1992 yılında Haliç'i kurtarmak için yeni bir proje geliştirilmiş!

1992 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç'i kirlilikten arındırmak için yeni bir proje geliştirmiş. 200 milyar liraya mal olacak plana göre, Haliç'in çamuru yüksek basınçlı kompresörlerle Karadeniz kıyılarına nakledilecekmiş.

1992 yılında Haliç'in pisliği Karadeniz'e aktarılacakmış!

1992 yılında Büyükşehir Belediyesi, Haliç'i temizlemek için Karadeniz'e 30 kilometrelik boru hattı çekilmesi ve pisliğin hava pompalarıyla emilerek Terkos ile Kilyos arasındaki maden ocaklarına dökülmesi için proje çalışması başlatmış.

Haliç-Karadeniz Sahra demiryolu hattı ihalesi 17 Kasım'da!

Tarihi Haliç-Karadeniz Sahra hattı, İstanbul Büyiikşehir Belediyesi öncülüğünde yeniden yapılacak. Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısından kömür taşımak amacıyla yapılan demiryolunun yenilenmesi için 17 Kasım'da ihale yapılacak...

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı yeniden hayata geçirilecek

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nın yeniden hayata geçirilmesi için 17 Kasım'da ihaleye çıkılacak. Proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öncülüğünde, TCDD ve Kağıthane Belediyesi'nin iş birliğiyle hayata geçecek.

Kağıthane Karadeniz tren yolu için ihale zamanı!

Birinci Dünya Savaşı yıllarında İstanbul’un enerji ihtiyacını karşılamak düşüncesiyle 2 yılda yapılan Haliç – Karadeniz Sahra Hattı Kağıthane demiryolu projesi yeniden canlanıyor. Dekovil adıyla anılan hattın inşası için İBB ihaleye çıktı.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı yeniden canlanacak!

TCDD ve Kağıthane Belediyesi'nin iş birliğiyle hayata geçecek proje için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nda " Dekovil Hattı Çalıştayı " düzenlendi.

Haliç Karadeniz Sahra Hattı Kağıthane tren yolu Haberi

Haliç Karadeniz Sahra Hattı Kağıthane tren yolu

Birinci Dünya savaşı yıllarında İstanbul'un enerji ihtiyacını gidermek amacıyla yapılan tarihi demir yolu hattı yeniden inşaa ediliyor. İBB hattın inşası için ihaleye çıktı.


Kağıthane’den başlayacak olan hat Uzunkemer’in altından geçerek Ağaçlı köyü üzerinden, diğer kolu Belgrad Ormanı’nın içinden geçerek Çiftalan Köyü üzerinden Karadeniz kıyısına ulaşacak. Güzergah üzerinde yapılacak istasyonlarda civar köylerde yetiştirilen tarım ürünleri satışı, orman içi dinlenme alanları ile birinci dünya savaşı yıllarına ait sergi ve atölyeler bulunacak.



Haliç – Karadeniz Sahra Dekovil Hattı ihalesi hakkında detaylı bilgiler için tıklayın!





2,5 yılda yapıldı


1914-1916 yılları arasında toplam bir buçuk yılda kurulan dekovil hatta yaklaşık 57 kilometre uzunluğunda. Ray aralığı 60 cm veya daha dar olan küçük demiryolu sisteminde inşa edilen hatta dekovik denmesinin sebebi de demiryolu imalatı yapmış ve geliştirdiği dar...