06 / 05 / 2024

Haliç kıyı düzenlemeleri

Haliç kıyı düzenlemeleri

1984 yılında Haliç kurtarılacakmış. Haliç kıyı kuşağındaki yapıların yıkımına başlanmış ve çok katlı 81 yapı yıkılacakmış. Haliç'teki 830 sanayi tesisi Çerkezköy ve Bilecik'teki sanayi bölgelerine, tersaneler ise Pendik'e taşınacakmış.

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haliç kıyısındaki arazinin imar planı iptal edildi!

İBB'nin kat yüksekliğini önce 10’a daha sonra 6’ya indirdiği Haliç kıyısındaki araziyle ilgili plan değişikliği İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi...

TOKİ Zonguldak kıyı düzenleme ihalesi bugün!

Zonguldak İli Merkez Kıyı Düzenlemesi ve Sosyal Donatıları İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

TOKİ Zonguldak kıyı düzenleme ihalesi 9 Mart'ta!

Zonguldak İli Merkez Kıyı Düzenlemesi ve Sosyal Donatıları İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 9 Mart 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde bir aşama daha tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 100 dönüm alanda gerçekleştirdiği ve kentlilerin büyük beğenisini toplayan Bayraklı kıyı düzenleme çalışmalarında ikinci etabın açılışı bugün gerçekleştirilecek.

Bostanlı 2. Etap kıyı düzenleme çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  “İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında Bostanlı 2. Etap Projesi’nin de yapım çalışmalarına başladı.

Haliç kıyısında kat sınırı 4’ten 10’a çıkarıldı!

İBB Meclisi’nde yapılan plan tadilatı ile Haliç kıyısındaki 10 bin metrekarelik alan için kat sınırı 4'ten 10'a çıkarıldı. 

İzmir Sahilevleri Kıyı Projesi'nin 2. etabı Ağustos'ta tamam!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sahilevleri'nde gerçekleştirilen kıyı düzenlemesi çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Niğde'de köy dışında yapılan inşaatlar meclise taşındı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de köy yerleşik alanının dışında yapılan inşaatları meclis gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde hazırladığı soruları İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu..

Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı restore edilecek mi?

İstanbul'un tarihi dokusunun en önemli göstergelerinden biri olan Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı'ndaki tarihî mezar taşlarının da kırık dökük hali tepki çekiyor. Mezarlık İBB Meclisi gündemine taşındı.

Seyhan Kıyıkent Evleri kentsel dönüşüm alanı harfiyat döküm yeri oldu!

Kıyıkent Evleri çevresindeki kentsel dönüşüm alanı hafriyat döküm yeri oldu. Moloz yığınlarıyla baş başa kalan vatandaşlar, "Çöplüğün içinde yaşamak istemiyoruz" dedi

Haliç kıyı düzenlemeleri Haberi

Haliç kıyı düzenlemeleri



Haliç kurtarılıyor


İstanbul Belediyesi Haliç'i kurtarma amacıyla buldozer ve kepçelerle, Haliç kıyı kuşağındaki yapıların yıkımına başladı. Belediye yetkilileri, ilk aşamada, Haliç Yemiş İskelesi kıyısında çok katlı 81 yapının yıkılacağını söylediler.




     Haliç'te yıkım dün başladı


   Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'da, ''Haliç'i kurtarmak için büyük operasyonun, İstanbul'un 531. fetih yıl dönümüne rastlayan 29 Mayıs günü başlatılacağını'' belirterek, ''Haliç bu çalışmalarla atalarımızdan devraldığımız güzel görünümüne kavuşturulacaktır'' dedi.

  

    Sanayi gidiyor


   İstanbul Valiliği ise, Haliç kıyı kuşağında faaliyet gösteren 830 sanayi tesisinin...