13 / 05 / 2024

Haliç Köprüsü hakkında bilgi

Haliç Köprüsü hakkında bilgi

1957 yılında Haliç üzerinde, Ayvansaray ile Hasköy arasında yeni bir köprü inşa edilecekmiş. Köprünün sondaj çalışmalarına başlanmış. Aynı zamanda Unkapanı ile Eyüp arasında Haliç sahil yolu inşa edilecekmiş.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı!

Temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında açıklama yaptı.

Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 2. etabı başladı!

Haliç Köprüsü'nde ilk kısmı tamamlanan derz yenileme çalışmasının ikinci etabı saat 24.00'ten itibaren başladı.

Haliç Köprüsü'nde 18 Ağustos'a kadar bakım çalışması yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları başlatıldı...

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarında yarıya gelindi!

Temeli 3 yıl önce atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yarıya gelindi. Dünyanın en büyüğü olarak inşa edilen köprünün deniz içindeki ayakları, 17'nci blokların montajıyla 161 metre uzunluğa ulaştı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu batırıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu bugün yapılan törenle denize batırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, '1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında ülkemizin Trakya ve Batı Anadolu Bölgesi'nde ekonomik anlamda büyük ivmelenmeyi sağlayacak' dedi.

Bartın'a yapılack TOKİ köprüsü alanında inceleme!

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, TOKİ Köprüsü'nün yapılacağı alanda incelemeler yaptı. 

Devlet Bahçeli Köprüsü'nden günde 60 bin araç geçecek!

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında Türkiye'nin en büyük köprülerinden biri olacak. İnşaatı devam eden köprünün her bir ayağında kullanılan malzeme ile 18 katlı bir bina dikilir...

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı fiilen başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında yaptığı açıklamada "Çanakkale için önemli olan köprünün inşaatına fiilen başlandı" dedi.

Haliç Köprüsü'nde asfalt çalışmaları başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç Köprüsü’nde bugün asfalt çalışması başlatıyor. Onarım ve asfalt yenileme çalışması yaklaşık 2 hafta sürecek.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün açılış tarihi: Mart 2016!

Dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olan Körfez Köprüsü hakkında Karayolları Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, köprünün Mart 2016'da açılacağı belirtildi.

Haliç Köprüsü metrobüs yolundaki bakım yarın bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç Köprüsü metrobüs yolundaki bakım-onarım çalışmalarının yarın sabah tamamlanacağını bildirdi. Metrobüs yolunda gece saatlerinde başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Haliç Köprüsü metrobüs yolu bakım çalışmaları başladı!

Haliç Köprüsü metrobüs yolundaki bakım onarım çalışmaları başladı. Çalışmalar pazartesi sabaha kadar sürecek. Haliç Köprüsü Edirnekapı-Mecidiyeköy istikametinde ana köprü beton bloklarla kesilerek anaköprü trafiği yan yola yönlendirildi.

Haliç Köprüsü hakkında bilgi Haberi

Haliç Köprüsü hakkında bilgi



Üçüncü Haliç Köprüsü için sondajlara başlandı.


Köprü, Ayvansaray ile Hasköy arasında kurulacak. Unkapanı ile Eyüp sahil yolu üzerinde turistik tesisler inşa edilecek.


  UNKAPANI - Eyüp sahil yolunun inşasına 1958 yılı içinde başlanacak, yolun genişliği 50 metre olacaktır.

  Haliç Sahili yolu ismi verilecek olan bu cadde imkan nispetinde deniz kenarını takip edecektir. Yol, sahilden uzaklaştığı takdirde Haliç ile cadde arasında kalacak yerler eğlence mahalli olarak tanzim edilecektir. Bu kısımlarda yeşil sahalar içinde gazino ve karakteristik kahveler inşa edilecektir. Sahil yolunun kara tarafına rastlayan kısımlar ise blok apartmanlar ve büyük mağazalar tesisine tahsis edilecektir.

  Yolun refüjünün genişliği 7 metre olacaktır. Vasıtaların...