02 / 05 / 2024

haliç tersanesi son durum

haliç tersanesi son durum

Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için kurulan santrali, Beyoğlu bölgesinden sorumlu olan İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti.

Haliç Tersanesi'ne beton santrali kuruldu!

Osmanlı’dan bu yana donanma ve sivil deniz taşımacılığının en önemli üretim alanlarından biri olan Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için santral kuruldu.

Metin Tahan: Tarihi Haliç Tersanesi yıkılmayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan "Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455'te yaptırılan tarihi Haliç Tersanesi’nin, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi kapsamındaki alanla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Balık fiyatları katlandı: İstanbul Hali'nde tekir 100, levrek 250, istavrit 80 TL! Palamudun kilosu 44-56 TL arasında!

Balık fiyatları bu yıl tezgahlara zamlı fiyatlarla geldi. Hamsinin kilogram fiyatı geçtiğimiz seneye göre gerilerken, levrek ve lüferde fiyat yükselişi yüzde 200’e, uskumruda ise yüzde 400’e ulaştı. Peki İstanbul Hali'nde son durum ne? İşte fiyatlar..

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen ve olaylı proje olarak bilinen We Haliç projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki projenin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği, olaylarla bilinen proje We Haliç'teki çalışmalar hız kesmiyor. Peki We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

Yerli otomobil fabrikasının son hali görüntülendi!

Otomobili Girişim Grubu’nun Türkiye'de üreteceği yerli otomobilin fabrika inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kazı çalışmalarının devam ettiği inşaat alanının son hali görüntülendi.

Kanal İstanbul Marmara Denizi'nin sonu olur!

İBB, Haliç Tersanesi’nin 564’ncü kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen Deniz Çalıştayı'nda konuşan Prof. Cemal Saydam, “Kanal İstanbul devreye girdiği takdirde Marmara Denizi ölecek” dedi.

Adnan Oktar'ın lüks villasının son hali görüntülendi!

Adnan Oktar’ın Kandilli'deki evinin eski halinden eser kalmadığı görülüyor. İşte o villanın son hali...

Kağıthane'de çöken binanın son hali!

Kağıthane'de dün bir inşaatın istinat duvarının yıkılmasının ardından tahliye edilen 4 katlı bir bina çöktü. İşte çöken binanın son hali...

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi!

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi. Caminin kaba inşaatı tamamlandı ve minarelerinin külahları yerine konuldu...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali havadan görüntülendi!

İstanbul Boğazı'nın en özel yalısı olan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali havadan görüntülendi. Yalının bir kısmının onarıldığı ve çalışmaların yavaş ilerlediği görüldü...

Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015'te başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan çatı restorasyonu ve Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi.

Hatay'daki meclis binasının son hali mecliste!

Hatay ilinde bulunan meclis binasının son hali meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı binanın son durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı...

Rixos 2025 yılında 100 otele ulaşacak!

2025 yılında 100 otele ulaşmak gibi bir hedeflerinin olduğunu belirten Fettah Tamince, Haliç Tersanesi arazisiyle ilgili de bir açıklama yaptı.

haliç tersanesi son durum Haberi

haliç tersanesi son durum

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden 2 yıl sonra kurulan ve Osmanlı’dan bu yana donanma ve sivil deniz taşımacılığının en önemli üretim alanlarından biri olan Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için kurulan santrali, Beyoğlu bölgesinden sorumlu olan İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti.


TERSANE KAMU DENETİMİNDEN UZAKLAŞTI 


Haliç Tersanesinin gemi üretim alanlarının Tuzla gibi şehir merkezlerinin dışına çıkarılması ile atıl duruma düştüğünü ve kamu denetiminden uzaklaştığını belirten Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gül Köksal, Sembol Uluslararası Yatırım ile Ekopark Turizm-Fine Otel’den oluşan konsorsiyumun 2013 yılında Haliç Tersanesi'nin iki kolu olan Taşkızak ve Camialtı Tersaneleri’ni içeren Haliçport ihalesini kazanmasıyla bu sürecin hızlandığını belirtti. 


Aynı zamanda Haliç Dayanışması üyesi olan Köksal,...