09 / 05 / 2024

Haliç-Unkapanı su atı tüneli

Haliç-Unkapanı su atı tüneli

Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi" için hazırlanan plan tadilatı teklifi ve "Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi"ne ilişkin plan değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.

TOKİ'den Ankara'ya 210 dükkan geliyor! Kahramankazan GİMAT Gıda Hali’nin temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kahramankazan’da hayata geçirilecek olan toplam 210 adet dükkânın temeli atıldı.

Kurumların emlak vergisi alacakları, zam ve faizleri yapılandırılıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırma kapsamına alınıyor" dedi.

Haliç'e Su Sporları Merkezi kurulacak!

Haliç Köprüsü'nün Halıcıoğlu ayağında kalan ve bir kısmı park olan alana "Haliç Su Sporları Merkezi" yapılıyor. 11 dönümlük alana yapılacak tek katlı ekolojik merkezin projesi tamamlandı. Çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacak.

Alanya Hali'nin temeli atıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da 4 belde haliyle birlikte tüm ilçeye hizmet verecek, ilçeye kazandırılan en önemli ve maliyetli en yüksek yatırımı olan Toptancı Hali Kompleksi’nin temeli törenle atıldı.

Silopi Sebze ve Meyve Toptancılar Hali'nin temeli atıldı!

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Şırnak'ın Silopi Belediyesince, Sebze ve Meyve Toptancılar Hali'nin temeli atıldı

Vergi borçlarını yapılandıran kanun kapsamı genişletildi!

Verilen önergeyle yeniden yapılandırma kapsamına, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti idari para cezaları, belediyelerin su, atık su ve katı atık alacakları, Kredi Yurtlar Kurumunun vergi dairelerine intikal eden alacakları da alındı.

Haliç Tüp Geçit Projesi Haliç'i temizleyecek!

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi tamamlandığında 180 yıllık Unkapanı Köprüsü kaldırılacak ve daha temiz bir Haliç ortaya çıkacak. 900 metrelik sualtı köprüsünde üç şerit geliş, üç şerit gidiş olacak.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi 700 günde bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi’nin ihale süreci bu ay içinde başlıyor. Tünelin, yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanıyor.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “ustalık eserim” diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi yarın ihaleye çıkıyor. 6 metro hattının ihaleleri de 2 ay içinde yapılacak.

İstanbul'da 6 metro hattı ihaleye çıkıyor!

İBB, Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi ile Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt, Başakşehir-Kayaşehir, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan gibi pek çok güzergahta metro yapımı için düğmeye bastı.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi 11 Temmuz'da!

Haliç – Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit İnşaatı ihalesi 11 Temmuz Pazartesi günü saat 10:00 'da gerçekleşecek.

Rize'de miras kalan evi ortadan ikiye bölüp paylaştılar!

RİZE’nin Pazar İlçesi’ne bağlı Suçatı Köyü’nde ölen babalarından miras kalan kesme taş ev, iki kardeş arasında bölünerek paylaşıldı. Kardeşlerden biri kendine düşen bölümü yıkıp yerine yeni ev yapmaya başlayınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

İstanbul'da 2 tünel projesine İBB'den onay!

Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi" için hazırlanan plan tadilatı teklifi ve "Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi"ne ilişkin plan değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.

Haliç-Unkapanı su atı tüneli Haberi

Haliç-Unkapanı su atı tüneli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında "Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi''nin hayata geçirilmesi için hazırlanan plan tadilatı teklifinin yer aldığı "Fatih İlçesi, Haliç Su Altı Karayolu Tüneli ve Unkapanı-Kasımpaşa-Şişhane Kavşakları Ön Projesine ilişkin plan tadilatına ilişkin komisyon raporu oylamaya sunuldu.


Onaylanan raporla, "Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi"nin hayata geçmesinde engel kalmadı.


Projeyle Haliç'in iki yakası arasındaki trafik denizin altından tünelle sağlanacak. Tünelin bir ayağı Kasımpaşa'da, bir ayağı ise Unkapanı'nda olacak. Çift yönlü olarak trafiğin akacağı tünelin çıkış noktaları döner kavşaklarla alternatif yollara bağlanacak. 1836 yıllında inşa edilen Unkapanı Köprüsü'nün de kaldırılması planlanıyor.


Haliç'e ilişkin raporun ardından, "Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi"nin hayata geçmesine ilişkin plan değişikliği teklifi görüşüldü. Teklifi içeren Ulaşım ve Trafik Komsiyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu müşterek raporu...