07 / 07 / 2024

Haliçe açılan kanal

Haliçe açılan kanal

Haliç'in kurtulması için Boğaz'dan Haliç'e kanal açılması önerilmiş. Kefeliköy kesiminden açılacak kanalla Boğaz akıntıları 7-8 kilometre uzunluğundaki tünel vasıtasıyla, deniz alanı 1 milyon 632 bin metrekare olan Haliç'e ulaştırılacakmış.

Cengiz Holding'e satılan İzmir'deki arazilerle ilgili şok açıklama: Acemi olduğum bir dönemdi!

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, Cengiz Holding'e yapılan arazi satışı iddialarıyla ilgili '' Acemi olduğum bir dönemdi'' diyerek açıklama yaptı. 

Aydın-Denizli Otoyolu projesinin Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı!

Aydın-Denizli Otoyolu'nda trafiğe açılan Kuyucak-Denizli etabında otoyolu kullanmaya başladı. Proje kapsamında şu an için 80 kilometrelik etap kullanılıyor.

Altında beklenen haber geldi! Altın yükselecek mi? Uzmanlardan peş peşe açıklama geldi! Panik yok!

Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından yatırımcılar ''altın fiyatları yükselecek mi?'' sorusuna hızla yanıt arıyor. Paniğe kapılan yatırımcılar için uzmanlardan peş peşe açıklama geldi. Panik yok...

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Aile Bakanlığı tam 40 farklı destek ödemesini peş peşe açıkladı! Hesaplara yatırılan Mart 2023 paralarını kaçırmayın

Aile Bakanlığı tam 40 farklı destek ödemesini peş peşe açıkladı... Hesaplara yatırılan Mart 2023 paralarını kaçırmayın...İşte son dakika detayları...

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Uzman isimler peş peşe açıkladı! Maraş depremlerindeki yıkımlarda ihmal var mı? 

Uzman isimler Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilgili peş peşe açıklamalar yaparken, yıkılan binalar ile ilgili olarak “Kader değil ihmal” açıklamaları geldi. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığının 2023 yılı ödemeleri peş peşe açıklandı! Hesaplara tek tek yatırılan bu paraları sakın kaçırmayın!

Aile Bakanlığının 2023 yılı ödemeleri peş peşe açıklandı... Hesaplara tek tek yatırılan bu paraları sakın kaçırmayın...

EYT'liler dikkat! Kritik çifte maaş detayına hemen bakın! Peş peşe açıklandı! 

Milyonlarca EYT'linin emeklilik yolunu açmak için yapılan çalışmalarda resmen sona yaklaşıldı. EYT'liler dikkat! Kritik çifte maaş detayına hemen bakın! Peş peşe açıklandı! 

Memur ve memur emeklileri dikkat! Rakamlar peş peşe açıklandı! Temmuz 2023 zammı ne kadar olacak? Şimdi göz atın! 

Memur enflasyon farkı ve memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Memur ve memur emeklileri dikkat! Rakamlar peş peşe açıklandı! Temmuz 2023 zammı ne kadar olacak? Şimdi göz atın! 

Gram altının 3 bin TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Tarihi duyanın gözleri adeta fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın!

Her gün merakla araştırılan gram altının 3 bin TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Tarihi duyanın adeta gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın!

Haliçe açılan kanal Haberi

Haliçe açılan kanal



BOĞAZ'IN ÜST AKINTILARINI VE AÇILACAK KANALI GÖSTEREN HARİTA 


Haliç'in kurtulması için Boğaz'dan Haliç'e kanal açılması önerildi


  DENİZ alanı 1 milyon 632 bin metrekare olan Haliç'in üçte biri sığlaşmış, tabanda biriken çamurun 6 milyon metreküpe ulaştığı saptanmıştır.

  Boğaziçi Üniversitesi, ''Haliç Sorunları ve Çözüm Yolları Ulusal Sempozyumu'' tebliğleri bir araya getirilmiş ve Haliç'in kurtarılması için gerekli projenin hazırlanmasına başlanılmıştır. 

  Tebliğlerden biri Haliç'in Boğaziçi'ndeki akıntı aracılığı ile temizlenebileceğini içermekte, özetle şu görüşe yer vermektedir:

  

  ''Boğaz'ın kuzey kesminde, kuzeydoğu - güneybatı doğrultusunda oldukça büyük bir hızla Kefeliköy ve Kireçburnu kıyılarına dikey bir durumda muazzam bir su kütlesi halinde gelen üst akıntıların bir kısmını...