04 / 05 / 2024

haliçe köprü

haliçe köprü

Başbakan Erdoğan'ın "Haliç'e Boğaz'dan su verme" töreninde duyurduğu "Leonardo Da Vinci Köprüsü Projesi" uluslararası bir gönüllü grubu tarafından Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir bedel ödemesine gerek kalmadan hayata geçirilecek...

Londra’nın 200 milyon sterlinlik bahçe köprü projesi iptal!

Londra’da Thames nehri üzerine inşa edilmesi planlan “Bahçe Köprü” (Garden Bridge) projesinin iptal edildiği bildirildi

Karabük'e köprülü kavşak müjdesi!

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Kardemir Köprülü Kavşağı’nın proje ihalesinin 21 Haziran’da Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını açıkladı.

Diyarbakır Batıkent'e köprülü kavşak yapılıyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan köprülü kavşak ve hemzenin Ekim'de tamamlanması bekleniyor. Kavşağın tamamlanmasıyla kent trafiği rahatlayacak.

Hadımköy ve Arnavutköy'e köprü dopingi!

Eski siyasetçi ve Türkiye Belediye Meclis Üyeleri Birliği Başkanı Fuat Yılmaz ile Hadımköy'deki iş yerinde yeni hizmete giren Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılışından sonra Hadımköy ve Arnavutköy bölgesini nasıl etkilediğini ve bölgedeki gelişmeleri anlattı.

Cemal Saydam: Haliç'teki köprüler kaldırılmalı!

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi, Denizbilimci Prof. Dr. Cemal Saydam, Haliç’i sıkıştıran köprülerin bir şekilde kaldırılması gerekiyor" dedi.

Çinliler 300 metre yükseğe cam köprü inşa etti!

Çinliler 300 metre yükseğe köprü yaptı. 430 metre uzunluğundaki köprü, yerden 300 metre yükseklikte olacak. Haziranda tamamlanması planlanan yaya köprüsü aynı anda 800 kişiyi taşıyabilecek.

2000 yılında Haliç'e 5. Köprü!

2000 yılında Anıtlar Kurulu Haliç'e yapılacak Metro Köprü Projesi'ni onaylamış. 45 trilyona Haliç'e yapılacak 892 metre uzunluğundaki 5. köprü ile İstanbul Metrosu'nun Taksim-Yenikapı hattı geçişi çelik köprü ile gerçekleşecekmiş.

1998 yılında Haliç'e çelik köprü!

1998 yılında Taksim-4. Levent arasında inşa edilen İstanbul Metrosu'nu Taksim'den Yenikapı'ya kadar uzatacak güzergahta, Haliç 12 metre yüksekliğinde 892 metre uzunluğunda çelik bir köprüyle geçilecekmiş.

Atatürk Köprüsü trafiğe kapanacak!

Atatürk Köprüsü’nde "Unkapanı ve Galata Köprüleri Yenileme ve Güçlendirme İnşaatı" işi kapsamında Atatürk Köprüsü 12. sıradaki taşıyıcı dubasının 01 Mart 2015 Pazar günü trafiğe kapatılacak...

Ispartakule Bahçeşehir yolunda köprü ayakları yapılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından temeli 16 Mart 2014'te atılan Ispartakule Bahçeşehir Fırat Caddesi arası bağlantı yolu projesinde köprü ayakları destek kazıkları çalışmasından sonra köprü ayaklarının yapımına başlandı.

Edirne'de köprüler trafiğe kapandı!

Tunca, Meriç ve Süvari köprüleri, nehir debilerindeki yükselme nedeniyle trafiğe kapatıldı. Özellikle Meriç Nehri’nin debisinde 5 saatte yaklaşık 600 metreküp/saniye artış gözlenirken, nehir debilerinin yaklaşık 2 bin seviyesine çıkması bekleniyor.

Haliç'e dördüncü köprü böyle planlandı!

İstanbul'un Haliç Körfezi üzerine yapılan dördüncü köprü, Galata Köprüsü'ne 30 metre mesafede kurulmak üzere planlandı... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1982 yılında Haliç'e 4. köprü yapılacakmış!

1982 yılında Galata Köprüsü'ne kardeş gelecekmiş. Eminönü ile Karaköy arasında Galata Köprüsü'nün 30 metre yakınında yapılması uygun görülen köprü, Haliç üzerinde dördüncü köprü olacakmış ve 3 milyar liraya mal olacakmış.

haliçe köprü Haberi

haliçe köprü

Leonardo Da Vinci'nin tasarladığı Haliç Köprüsü Projesi uluslararası bir kültür grubunun çabası ile 21. Yüzyıl teknolojisi ile birleştirilerek İstanbul'a kazandırılacak.

Mimar Hakan Kıran'ın Haliç Metro Geçiş Köprüsü Projesi'ne ilişkin  Dünya'nın değişik yerlerindeki uzmanlarla yaptığı Haliç'in tarihi ve kültürel analiz çalışmaları sırasında ortaya çıkan Da Vinci Köprüsü Projesi'ne farklı ülkelerden çok sayıda önemli isim gönüllü katkı verecek.


Leonardo Da Vinci'nin yaklaşık 500 yıl önce tasarladığı eser için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yönlendirmeleri ile yürütülen çalışmalarda ortaya çıkan ilk eskizler Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na sunuldu...


Kurulun görüşleri doğrultusunda projeye son şekli verilecek... Norveçli heykeltraş ve ressam Vebjorn Sand, ABD'de yaşayan nükleer fizik prefesörü Bülent Ataman, Hint asıllı opera yazarı Daniel Nazareth ve uluslararası ilişkiler uzmanı...