12 / 05 / 2024

Haliçport projesi için ÇED süreci

Haliçport projesi için ÇED süreci

Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşmış ve deniz taşımacılığında önemli bir üretim noktası olmuş Haliç tersanesinde inşa edilecek Haliçport projesi için ÇED süreci başladı.

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

Haliçport'un yeni imar planı askıya çıktı!

Haliçport projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. Yeni planda binaların maksimum yüksekliği 24.50 metre olarak belirtildi...

Babacan Port Royal projesi için ön talep toplanıyor!

Babacan Yapı'nın Sefaköy'de inşa edeceği Babacan Port Royal projesi için ön talep toplanıyor. Babacan Port Royal projesinde 897 konut ve 43 dükkan yer alıyor...

Bandırma liman projesi için iyi niyet anlaşması imzalandı!

Ahmet Edip Uğur beraberinde kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam’a çıkarma yapıldı. Bandırma ilçesindeki liman projesi için Port of Rotterdam CEO’su ile karşılıklı iyi niyet anlaşması imzalandı.

Haliçport için 27 Kasım'da toplantı yapılacak!

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için 27 Kasım 2015 tarihinde halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla toplantı yapılacak.

Haliçport projesi için ÇED süreci başladı!

Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşmış ve deniz taşımacılığında önemli bir üretim noktası olmuş Haliç tersanesinde inşa edilecek Haliçport projesi için ÇED süreci başladı.

Haliçport projesi için start verildi!

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için start verildi. Haliçport projesinde iki yat limanı, oteller, alışveriş alanları, şehir hatları yolcu iskelesi yapılacak. İşte detaylar...

Hatay'da Biokim Rafineri projesi için halk görüşlerinin inceleme süreci başladı!

Biokim Rafineri İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Biokim Rafineri ve Sıvıyük depolama tesisi projesi için Hatay İl sınırları içerisinde halk görüşleri ÇED'e iletilmiştir.

İzmir Aliağa'da İzdemir Enerji Santrali projesi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından; İzdemir Enerji Santrali ikinci ünite ilave projesi için 12 Şubat 2015 saat 10:30'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Çanakkale'de Altın Gümüş Kurşun Madeni projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından IV Grup Maden Ruhsatları içerisinde Altın Gümüş Kurşun Madeni projesi için 29 Ocak 2015 günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Batman'da Gercüş-Midyat Karayolu projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Batman Hasankeyf Gercüş Midyat Yolu projesi için 27 Ocak 2015 günü saat 10:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Tunceli'de Tunceli-Çemişgezek projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından; Tunceli-Çemişgezek projesi için 27 Ocak 2015 günü saat 13:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Aksaray'da Kamyon Aksamı Üretimi projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Mercedes - Benz Türk A.Ş tarafından amyon Aksamı Üretimi ile Unimog Şasi üretimi projesi için 20 Ocak 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Haliçport projesi için ÇED süreci Haberi

Haliçport projesi için ÇED süreci

TARİHİ Haliç Tersanesinin bulunduğu alana, 3 otel, 2 yat limanı ve iskele yapımı için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. ‘İstanbul Haliç Yat limanı ve Kompleksi’, kamuoyunda bilinen adıyla Haliçport projesi için yapılan başvuruda, projenin etki alanında yaşayan yerel halkın görüşlerinin de dikkate alınacağı belirtildi.


Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşmış ve deniz taşımacılığında önemli bir üretim noktası olmuş Haliç tersanesinde inşa edilecek Haliçport projesi için ÇED süreci başladı. Ulaştırma Denizlik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ÇED başvuru dosyasına göre; projede 3 adet 5 yıldızlı otel, 2 yat limanı ve iskeleler yer alacak. Alan büyüklüğü 250 bin metrekare olan projenin bedeli 850 milyon lira olarak belirlendi.


700 ODA KAPASİTELİ TOPLAM 3 OTEL İNŞA EDİLECEK


ÇED başvurusunda yer alan proje detaylarına göre,...