25 / 08 / 2024

haliçteki asma köprü

haliçteki asma köprü

27 Ocak 1930 tarihinde Cumhuriyet'te yer alan habere göre asma köprünün hayal olmadığı ve 80-90 metre irtifaında olacağı, Galata ve Beyazıt kuleleri hizasında olabileceği ve şehrin manzarasını bozmayacağı söyleniyor.

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

Ağaç gövdesine yaptığı eve asma köprü ile ulaşıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev inşa etti. Çelik halat üzerinde bulunan asma köprü ile çıkılıp inilen ev, ilgi görüyor.

Artvin'deki bu eve asma köprü ile ulaşılıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev yaptı. Çelik halatla oluşturulan asma köprü ile girilen ev ilgi görüyor.

Kahramanmaraş Andırın'daki 4 minareli asma köprüye ödül!

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde inşa edilen 4 minareli asma köprüye İngiltere’den ödül geldi. Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın projesini çizdiği ve belediye işçileri tarafından köprü 300 bin TL'ye mal oldu. 

İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü!

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

İzmit Körfez Köprüsü'nde iki yaka birleşti!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü’nde tüm tabliyelerin montajı tamamlanarak, körfezin iki yakası birleşti. 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü Mayıs ayında ulaşıma açılacak.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü GÖKTÜRK-2 ile görüntülendi!

İzmit'teki Körfez Geçişi Asma Köprüsü, GÖKTÜRK-2 uydusunca görüntülendi. "Haftanın fotoğrafı" başlığı altında yayımlanan görüntüde, inşaatı devam eden Körfez Geçişi Asma Köprüsü yer aldı.

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde çalışmalar hız kazandı!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesine çok az kaldı. Köprünün iki ayağının arasının birleşmesine çok az kalırken, önümüzdeki günlerde tabliyelerin montajının tamamlanacağı bildirildi.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü havadan görüntülendi!

433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü havadan görüntülendi. İşte dev projenin son görüntüleri...

Osmaniye Karaçay Deresi'nde asma köprü tamamlandı!

Osmaniye Belediyesi'nin Karaçay Deresi Rekreasyon Alanı'nda yapımını tamamladığı asma köprü törenle açıldı. Köprü ile Karaçay'ın iki yakası üçüncü kez buluştu

Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsü bu yıl hizmete girecek!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapımı süren Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünde sona gelindi. Köprünün yıl sonunda hizmete girmesi planlanıyor. Köprü, 14 ayak üzerine inşa ediliyor.

Osmaniye Karaçay Köprüsü açıldı!

Osmaniye Belediyesi tarafından Karaçay rekreasyon alanına yapılan asma köprünün açılışını Osmaniye Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu birlikte yaptı.

haliçteki asma köprü Haberi

haliçteki asma köprü

Asma köprü Hayal değii, hakikat


Köprü mes'elesi, daha devri Hamidide halledilmişti; projleri Bahriye mahzeni evrakındadır.


İhtiyar ve maruf bir bahriyelimiz, ruhu asır evvel inşası tekarrur eden ve planları yapılan muhteşem bir asma köprünün tam ihale edileceği sırada, bir hafiye jurnalına nasıl kurban gittiğini anlatıyor.


Cumhuriyet Gazetesi 27 Kanunusani (Ocak)...