05 / 05 / 2024

Halid Hoca

Halid Hoca

Suriyeliler belki de Ortadoğu coğrafyasının ticareti en iyi bilen insanları. Bu özelliklerini Türk emlak piyasasında da konuşturdular ve ‘al-sat’ yapmaya başladılar. Türkiye’deki bankalara da 1.2 milyar TL getirdiler.

Bodrum Ali Hoca Burnu'ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

Bodrum’un Ali Hoca Burnu’ndaki rezidans ve otel  inşaatın doğal yaşama zarar verdiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı ve bilim insanı Mert Gökalp'ten büyük tepki geldi. 

Gelibolu Belediyesi otel imarlı arsa satacak!

Gelibolu Belediyesi, Hoca Hamza Mahallesi'nde yer alan otel alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. 2 kat otel imarlı arsanın satış ihalesi 16 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Bilsam Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilsam Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Halid Bilğin tarafından kuruldu.

Halid İnşaat Otomotiv Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Halid İnşaat Otomotiv Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 3 milyon TL sermaye bedeli ile Ümit Şahin tarafından kuruldu.

Velvet Yapı Taahhüt Hizmetleri Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Velvet Yapı Taahhüt Hizmetleri Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Halid Kurt tarafından kuruldu.

Milli Emlak 230 bin TL'ye imarlı arsa satıyor! 

Çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Nevşehir ili, Kozaklı ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı.

Nevşehir'in o ilçesinde 230 bin TL'ye arsa sahibi olabilirsiniz! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Nevşehir ili, Kozaklı ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 1 Eylül 2022 tarihinde yapılacak.

İnvloc Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnvloc Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy’de Abdülkadir Akkuş, Bülent Akkuş, Fasih Akkuş, Muhammed Halid Kurt Ve Adil Elkhatıb ortaklığına kuruldu.

İnvloc Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnvloc Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de Abdülkadir Akkuş, Bülent Akkuş, Fasih Akkuş ve Muhammed Halid Kurt ortaklığında kuruldu.

Homista Property Gayrimenkul Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Homista Property Gayrimenkul Ve Pazarlama Limited Şirketi Şişli'de A. Talha Kurt ve Muhammed Halid Kurt ortaklığında kuruldu.

Ali Hoca Konaklama Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Ali Hoca Konaklama Hizmetleri Anonim Şirketi Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile  Çiğdem Kılınç tarafından kuruldu.

Arak İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Arak İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi İstanbul Şubesi Esenyurt’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Halid Babelli tarafından açıldı.

Key İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Key İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Aslı Karahan, Celal Hoca Kaplan, Ferhat Akbalık ve  Yakup Kahriman tarafından kuruldu.

Halid Hoca Haberi

Halid Hoca

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sayısındaki artışa paralel olarak mültecilerin Türkiye’deki yatırımları artıyor. Suriyeliler’in bir kısmı paralarını bankada tutmayı tercih ederken büyük bir çoğunluğu da gayrimenkul sektörüne adım atıp ‘al-sat’ yapmaya başladı. Türkiye’deki gayrimenkul projelerinden emlakçılarla birlikte alım yapan Suriyeliler, daireler primlenince de satış yaparak kâra geçiyor. Türk şirketlerle ortak yatırım yapanlar da olurken Emlak Konut GYO’nun düzenlediği ihalelere giren Suriyeli yatırımcılar da oldu.


İhaleye bile girdi

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) eski Başkanı Halid Hoca, mevduatlarını Türk bankalarına aktaran Suriyeliler’in yanı sıra gayrimenkule yatırım yapanlar olduğunu belirterek, Türk vatandaşları adına yapılan yatırımlar da bulunduğunu söyledi.


Hoca, “Tek bir Suriyeli işadamı, Arap Baharı çerçevesinde oluşan kırılgan ortamdan dolayı 300 milyon dolarını Türkiye’ye getirmişti. Bu parayla Türkiye’de büyük...