19 / 05 / 2024

Halife Hafter tazminat

Halife Hafter tazminat

Libyalı isyancı Halife Hafter’e karşı ABD’de açılan 1 milyar dolar tazminat talep edilen dava dilekçesinin ayrıntıları belli oldu. Dilekçede, Hafter’in oğlunun ABD’de nakit parayla 17 adet mülk satın aldığı ifadeleri yer alıyor.

Arazi tazminatı ödemelerine dair tespitler mecliste!

Sayıştay'ın 2019 yılı Denetim Raporunda yer alan Bakanlığın idare personeline yapılan arazi tazminatı ödemelerine dair tespitler meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yargıtay'dan emsal karar! Ev sahibi tazminat ödeyecek!

Yargıtay emsal bir kararla üst kattaki komşusunun dairesinden su sızdığı için üzüntü duyan ev sahibine tazminat ödenmesinin önünü açtı.

Araplar, YPG/PKK'nın kundakladığı evler için tazminat istiyor!

Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke ilinde 4 sene önce terör örgütü YPG/PKK tarafından evleri kundaklanan Keşkeş Cebur köyünün eski sakinleri, örgütü protesto ederek, tahrip edilen evleri için tazminat talep etti.

Arda Turan ve kardeşine ait inşaat şirketine 2 milyon TL'lik tazminat talebi!

İki sene önce Sütlüce'de, Arda Turan ve kardeşine ait inşaat firmasının kazı çalışmaları yaptığı esnada çevrede bulunan binalar hasar görmüş, bir otele de mühür vurulmuştu. Otelin işletmecisi, Turan kardeşlerin inşaat şirketinden tazminat talep etti. 

Ağustos'taki sel felaketlerinde 200 milyon liraya yakın tazminat ödendi!

Sigorta sektörü, Ağustos ayında Giresun, Rize, Samsun ve Trabzon'da meydana gelen sel felaketleri sonrası sigortalılara yaklaşık olarak 200 milyon TL tazminat ödedi.

İnşaat kazasında tazminat davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir binada çatı onarım işi aldık. Onarımın ikinci günü ben bir kaza geçirdim, bacağımdan sakatlandım. İş sahibi herhangi bir tazminat vermedi. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Emekli, kıdem tazminatı ve işten çıkarma yasağıyla ilgili önemli detay!

Kıdem tazminatı sayesinde işçilerin gelir ve iş güvenlikleri sağlanmış, gereksiz işten çıkarmaların ve olumsuz etkileyici durumların ortaya çıkmasının önüne geçilmiştir. Peki Kıdem Tazminatı nedir? Yeni Kıdem Tazminatı yasasında neler var? İşte 2020 yılı Kıdem Tazminatına dair tüm detaylar...

Kıdem tazminatı tavanı 7 bin TL'yi geçti!

Kıdem tazminatı tavanı 7 bin 117 liraya yükseldi. Rakam 2020 temmuz-aralık döneminde geçerli olacak.

Kıdem tazminatı fonu için bilim kurulu önerisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha gündeme getirdiği ancak sosyal tarafların karşı çıktığı kıdem tazminatına ilişkin yeni düzenlemede, uzlaşı formülü için bir 'bilim kurulu' oluşturulması planlanıyor.

AİHM'den, miras anlaşmazlığını 'şeriat kanunlarına göre' çözen mahkeme için tazminat kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) temyiz organı olan Büyük Daire, Batı Trakya’da bulunan Türk azınlığı yakından ilgilendiren ve ‘şeriat davası’ olarak bilinen Hatice Molla Salih davasında tazminat kararını açıkladı.

Banyosu alt komşuya akan ve tamirini yaptırmayan tazminat ödeyecek!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, alt kattaki konuta su akıtmasına rağmen banyosunu ve balkonunu tamir ettirmeyen komşunun tazminat ödemesi kararını onadı.

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında emsal karar!

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Konya'da işten çıkarılan bir kişinin açtığı davada, yerel mahkemenin verdiği kıdem tazminatı hesaplamasında baz alınacak ücrete diğer ödemelerin de eklenmesi kararını yerinde buldu.

Halife Hafter'e mülk davası şoku!

Libyalı isyancı Halife Hafter’e karşı ABD’de açılan 1 milyar dolar tazminat talep edilen dava dilekçesinin ayrıntıları belli oldu. Dilekçede, Hafter’in oğlunun ABD’de nakit parayla 17 adet mülk satın aldığı ifadeleri yer alıyor.

Halife Hafter tazminat Haberi

Halife Hafter tazminat

Libyalı isyancı Halife Hafter’e karşı ABD’de açılan 1 milyar dolar tazminat talep edilen davanın dilekçesinin detayları ortaya çıktı. 

Hürriyet'ten İlker Sezer'in haberine göre; yakınları öldürülen altı Libyalı ailenin Hafter’e karşı açtığı dava dilekçesinde, Hafter’in 2011 yılı öncesinde Virginia eyaletinde sadece bir apartman dairesi olmasına karşı Libya’ya dönmesinden sonra bariz bir şekilde zenginleştiği ve 2014-2017 yılları arasında Hafter’in oğlunun ABD’de nakit parayla 17 adet mülk satın aldığı detaylarına ulaşıldı.

Avukat Martin McMahon, davanın sonuçlanmasının ardından Hafter ve ailesinin ABD’de sahip olduğu tüm mülklere el konulmasının mümkün olduğundan bahsetti. Columbia Bölge Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde yer alan ifadelere göre, Hafter’in oğlunun şirketinin adresi ise isyancı Halife Hafter’in Virginia’nın Falls Chuch kasabasında bulunan apartmanı dairesi olarak belirlendi. Hafter’in Libya’ya dönüşünden sonra 3 yılda...