02 / 05 / 2024

Halife Hafter'e mülk davası şoku!

Halife Hafter'e mülk davası şoku!

Libyalı isyancı Halife Hafter’e karşı ABD’de açılan 1 milyar dolar tazminat talep edilen dava dilekçesinin ayrıntıları belli oldu. Dilekçede, Hafter’in oğlunun ABD’de nakit parayla 17 adet mülk satın aldığı ifadeleri yer alıyor.



Libyalı isyancı Halife Hafter’e karşı ABD’de açılan 1 milyar dolar tazminat talep edilen davanın dilekçesinin detayları ortaya çıktı. 

Hürriyet'ten İlker Sezer'in haberine göre; yakınları öldürülen altı Libyalı ailenin Hafter’e karşı açtığı dava dilekçesinde, Hafter’in 2011 yılı öncesinde Virginia eyaletinde sadece bir apartman dairesi olmasına karşı Libya’ya dönmesinden sonra bariz bir şekilde zenginleştiği ve 2014-2017 yılları arasında Hafter’in oğlunun ABD’de nakit parayla 17 adet mülk satın aldığı detaylarına ulaşıldı.

Halife Hafter e mülk davası şoku!

Avukat Martin McMahon, davanın sonuçlanmasının ardından Hafter ve ailesinin ABD’de sahip olduğu tüm mülklere el konulmasının mümkün olduğundan bahsetti. Columbia Bölge Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde yer alan ifadelere göre, Hafter’in oğlunun şirketinin adresi ise isyancı Halife Hafter’in Virginia’nın Falls Chuch kasabasında bulunan apartmanı dairesi olarak belirlendi. Hafter’in Libya’ya dönüşünden sonra 3 yılda nasıl bu kadar büyük bir nakit paraya sahip olduğu ise hala açıklanmış değil.

20 yıl boyunca ABD’de yaşayan ve beş oğlu ve bir kızı olan Hafter’in üç oğlu Libya’da uluslararası tanınmaya sahip Ulusal Mutabakat Güçleri’ne karşı savaşan silahlı grubun içinde bulunuyor. İki oğlu ise ABD’de son dönemde zenginleşen gayrimenkul işlerine devam ediyor.

HAFTER’İN LOBİCİLERİ

Altı Libyalı ailenin Hafter’den 1 milyar dolar istediği dava dilekçesinde yer alan bir diğer unsur ise Hafter’in Trump yönetimi ile ilişki kurmak için lobi şirketlerinden yardım alması oldu. Dilekçede, Hafter’in ABD’de yaşadığı dönem içinde CIA ve ABD’li yetkililerle yakın ilişki içinde olduğu kaydedildi. Hafter bağlantılı lobi grupları ise Trump’a ulaşmak için ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor.

Davanın avukatı Martin McMahon, davanın sonuçlanmasının ardından Hafter ve ailesinin ABD’de sahip olduğu tüm mülklere el konulabileceğini kaydetti. Hafter’i savaş suçuyla suçlayan Salem Abulgaed, Hayri Nasrat, Mısbah Nasrat, Salaheddin Rahoma, Abdulahmid bin Salih ve Riyad Al Akhdar Hafter’in doğrudan emir verdiği olaylarda evlatlarını kaybeden babalar. Davada Hafter’in yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri’nden de Hafter’in katliamlarına yardım ettiği için tazminat istenebiliyor. Hayatını kaybeden kişilerin aileleri, Libya’nın üye ülke olmaması nedeniyle Uluslararası Adalet Divanı’nda dava açma imkânına sahip değil. ABD yasaları, yabancı ülke vatandaşlarının ABD vatandaşlarına karşı ülkede dava açabiliyor.
 


Geri Dön