18 / 05 / 2024

Halife Hafter dava

Halife Hafter dava

Libyalı isyancı Halife Hafter’e karşı ABD’de açılan 1 milyar dolar tazminat talep edilen dava dilekçesinin ayrıntıları belli oldu. Dilekçede, Hafter’in oğlunun ABD’de nakit parayla 17 adet mülk satın aldığı ifadeleri yer alıyor.

Halife Hafter'e mülk davası şoku!

Libyalı isyancı Halife Hafter’e karşı ABD’de açılan 1 milyar dolar tazminat talep edilen dava dilekçesinin ayrıntıları belli oldu. Dilekçede, Hafter’in oğlunun ABD’de nakit parayla 17 adet mülk satın aldığı ifadeleri yer alıyor.

Trablus'un işlek mahalleleri hayalet şehre döndü!

Libya'nın doğusunda bulunan darbeci milis lideri Halife Hafter milislerinin saldırıları sonucunda, Trablus'un yerleşim bölgelerinde bulunan dükkanlar, okullar ve camiler yıkıldı. Bölgede bombaların hedefi haline gelen siviller evlerini terk etti.

Libya’da 140 bin kişi evlerini tahliye etti!

Libya’da eski general Halife Hafter’in Trablus yönetimine karşı başlattığı saldırılar sonucunda 140 binden fazla kişi evlerini terk etti.

Libya’nın yeniden inşası için Türk şirketler masada!

Türk müteahhitler, Libya’da darbeci general Halife Hafter’in saldırılarına ve iç karışıklıklara rağmen ilk göz ağrıları olan ülkenin yeniden inşasına uygun zeminin hazırlanması için görüşmelerini sürdürüyor. 

İmar planı iptali dava açma süresi!

Uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri içeren imar planı iptali için dava açılabiliyor. İşte imar planı iptali dava açma süresi..

İmar planına itiraz dava dilekçesi!

İmar planları yürürlüğe girmeden önce 1 aylık süre boyunca askıda kalıyor. Vatandaşlar yasal süres içerisinde imar planlarına bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte imar planına itiraz dava dilekçesi örneği...

Abdurrahman Aras, metro nedeniyle zarar ettiği için İzmir Belediyesi'ne dava açtı!

Metro çalışmaları nedeniyle zarar ettiği için Büyükşehir’e 3 milyon liralık dava açan Abdurrahman Aras, dosyaya metroda ortaya çıkan son görüntüleri de ekledi. Mahkemeyi kazanırsa diğer esnaflar da aynı yolu izleyebilecek

Ecrimisil dava dilekçe örneği!

İdarenin veya bir kimsenin izni dışında taşınmazının kullanılması halinde karşı taraftan ecrimisil talep edebiliyor. Ecrimisil talebi, Hukuk Mahkemesi Hakimliğine bir dilekçe ile yapılıyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği...

Apartman yönetimine karşı dava açılabilir mi?

Apartman yönetiminin kat maliklerine karşı bit takım sorumlulukları bulunuyor. Görevini ve sorumluluklarını yerine getirmeyen ya da görevini kötüye kullanan Apartman yönetimine karşı dava açılabilir mi?

Fikirtepe'de acil kamulaştırmaya karşı dava açılacak!

Fikirtepe' de kentsel dönüşümde " acele kamulaştırma " kararıyla yıkılması gündemde olan 31 dönümlük arazinin ortasında tek kalan evin akıbeti belirsizliğini koruyor. Fikirtepe sakinleri kamulaştırmaya karşı dava açacak...

Kiralanan taşınmazın tahliyesi dava dilekçesi!

Ev sahibi, kiraya verdiği taşınmaz malının tahliyesini ancak, haklı nedenlerin söz konusu olması halinde isteyebiliyor. Tahliye davası bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte kiralanan taşınmazın tahliyesi dava dilekçesi...

Vergi mahkemesinde dava nasıl açılır?

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için görevli oluyor. Peki, vergi mahkemesinde dava nasıl açılır?Vergi mahkemesine nasıl başvurulur?

Vergi mahkemesi dava dilekçesi!

Vergi Mahkemesi vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıklara çözüm üretiyor. Mahkemede dava açılabilmesi için bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte vergi mahkemesi dava dilekçesi..

Halife Hafter dava Haberi

Halife Hafter dava

Libyalı isyancı Halife Hafter’e karşı ABD’de açılan 1 milyar dolar tazminat talep edilen davanın dilekçesinin detayları ortaya çıktı. 

Hürriyet'ten İlker Sezer'in haberine göre; yakınları öldürülen altı Libyalı ailenin Hafter’e karşı açtığı dava dilekçesinde, Hafter’in 2011 yılı öncesinde Virginia eyaletinde sadece bir apartman dairesi olmasına karşı Libya’ya dönmesinden sonra bariz bir şekilde zenginleştiği ve 2014-2017 yılları arasında Hafter’in oğlunun ABD’de nakit parayla 17 adet mülk satın aldığı detaylarına ulaşıldı.

Avukat Martin McMahon, davanın sonuçlanmasının ardından Hafter ve ailesinin ABD’de sahip olduğu tüm mülklere el konulmasının mümkün olduğundan bahsetti. Columbia Bölge Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde yer alan ifadelere göre, Hafter’in oğlunun şirketinin adresi ise isyancı Halife Hafter’in Virginia’nın Falls Chuch kasabasında bulunan apartmanı dairesi olarak belirlendi. Hafter’in Libya’ya dönüşünden sonra 3 yılda...