03 / 05 / 2024

haliliye yapı denetimleri

haliliye yapı denetimleri

Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında tespit ettikleri Kaçak kat fazlasını durdurdu.Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 5 ekip günlük olarak bölgelerde kontrollerini sürdürüyor.

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

Şanlıurfa Haliliye'de Belediyesi'nden emlak vergi ödemelerine kolaylık!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi 2021 senesi emlak vergisi için ilk taksit ödemelerinin online olarak yapılabileceğini açıkladı.

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi 78 metruk binayı yıktı!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi, mahallelerde tehlike yaratan metruk yapıların yıkımına devam ediyor. Belediye 2020 yılında 78 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

TOKİ’den Şanlıurfa Haliliye ve Eyyübiye’ye millet bahçesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Şanlıurfa’nın Haliliye ve Eyyübiye ilçesinde yapılacak millet bahçelerinin ihalesi gerçekleştirildi.

6 milyon 100 bin konut denetlendi!

İzmir'de meydana gelen depremin ardından ülke genelindeki yapı denetimleri tekrar gündeme geldi. Bugüne kadar ülke genelinde 6.1 milyon konutun denetimi tamamlandı. 400 bin binada da çalışmalar devam ediyor.

Şanlıurfa Haliliye'ye 2 yeni millet bahçesi! İhalesi bugün!

Şanlıurfa İli, Haliliye İlçesi, Süleymaniye Ve Devteşti Mahalleleri Millet Bahçesi İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Şanlıurfa Haliliye'de yeni yapılacak binalar için fidan dikme zorunluğu!

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde , temeli atılacak tüm yeni yapılar için belirlenen miktarda fidan dikme zorunluluğu getirtildi...

Haliliye Belediyesi'nden kaçak yapıya geçit yok!

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi, bir işletmenin imara aykırı şekilde inşa edilen yapının yıkımını tamamladı.

Yapı denetiminde 'Elektronik Beton İzleme' dönemi!

Yapı denetimleri için yeni sistem bugün yürürlüğe girdi. Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile yeni yapı denetim sistemiyle beton numunelerinin elektronik ortamda takibi yapılacak.

Yapılarda yangın merdiveni denetimleri ve cezaları mecliste!

Toplu yaşam alanlarında yangın merdiveni denetimleri ve merdiven olmayan yapılara uygulanan cezalar meclis gündemine taşındı. Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

haliliye yapı denetimleri Haberi

haliliye yapı denetimleri

Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında tespit ettikleri Kaçak kat fazlasını durdurdu.


Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 5 ekip günlük olarak inşaatların yoğun olduğu bölgelerde kontrollerini sürdürüyor. Kontrollerin yanı sıra imara aykırı kat çıkmak isteyenlere de müdahale ediyor.


Yapılan kontroller kapsamında bugün Şehitlik Mahallesi 66. Sokak’ta denetimlerini sürdüren ekipler, bir yapıda izinsiz olarak kat yapıldığını belirledi. İmar izni olmadan kat çıkıldığını gören ekipler bunun üzerine, yapım aşamasında olan kat fazlasına müdahale etti. Kat fazlası duvarların örülmesini engelleyen ekipler, inşaat malzemelerine de el koydu. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bölgelerde yaptığı denetimlerde kat hakkı bulunan ve kat çıkmak isteyen vatandaşlara da yapması gereken yasal işlemler konusunda ise bilgi...