04 / 05 / 2024

halis toprak miras davası

halis toprak miras davası

Miras davaları, birçok aile fertlerinin arasına kara kedi gibi giriyor. Çoğu dava sonucunda şirketler bölünüyor, aile fertleri birbirleriyle görüşmeme kararı alıyor. Davaların yok ettiği şirketler hatta cinayete neden olan miras paylaşımları yaşanıyor.

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağ gibi taşınmazlara dair önemli bir duyuru yaptı. Bu gelişme milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Gizligider'in açıklamalarına göre tarla 2 yıl boyunca ekilmezse kiralanacak.

Hükümet miras kalan tarım arazileri için harekete geçti!

Tarım alanında ekonomide ilk 5'e girmek isteyen Türkiye toprak reformunu hayata geçiriyor. Yeni reform ile 9 milyon hektar tarım alanının satış ve miras yoluyla bölünmesi engellendi. 

Halis Toprak'ın Sakarya'daki 3 fabrikası ve 7 arazisi satışa çıkarıldı!

Halis Toprak'ın Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan 3 fabrika ve 7 sanayi imarlı arazisini Vakıfbank satıyor. Arazinin başlangıç fiyatı olarak 21 milyon 600 bin TL

Halis Toprak'ın ünlü Aslanlı Köşk'ü fahri konsolosluk oldu!

Toprak Holding'in kurucusu Halis Toprak ile özdeşleşen Aslanlı Köşk, Fahri Konsolosluk oldu. TMSF tarafından RAMSEY'in sahibi iş adamı Remzi Gür'e satılan köşk, Gür'ün Güney Afrika Fahri Konsolos'u olmasının ardından konsolosluk binası oldu.

Halis Toprak’ın kızları şirketlere kayyum atanmasını istedi!

Vefat eden ünlü sanayici Halis Toprak’ın daha açılmayan vasiyetinde, ‘evliliğinin iptali’ davası açan 2 kızını mirasından men ettiği ortaya çıktı. Vasiyetin iptali davası açan kızları da şirketlere kayyum atanmasını istedi

Halis Toprak iki kızını mirastan men etti!

Halis Toprak'ın, 'Babamız vesayet altına alınsın' diye dava açan iki kızı Aysel ve Aynur'u mirasından men ettiği ortaya çıktı. Kızlarına öfkelenen işadamı, o dönem "Ben deli değilim" diye açıklama yapmıştı

Halis Toprak’ın mirası nasıl bölünecek?

Fransa’nın Nice şehrinde ocak ayında hayatını kaybeden işadamı Halis Toprak’ın çocukları, 1’i nikâhsız 4 evlilik yapan babalarının mirasçılarının tespiti için mahkemeye başvurdu. Mahkeme mirasın 12 paya bölünmesine karar verdi.

Halis Toprak, Özlem Özkan'a miras bıraktı mı?

İşadamı Halis Toprak'ın vasiyetnamesine SABAH ulaştı. Halis Ağa, kendisinden 39 yaş küçük eşi Özlem Özkan'a evlenirken yurt dışındaki gayrimenkullerinin yarısını vermiş boşanırken vazgeçmiş.

Halis Toprak son yolculuğuna uğurlandı!

Fransa'nın Nice kentinde geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden işadamı Halis Toprak'ın cenazesi, Ortaköy Büyük Mecidiye Camii'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Halis Toprak vefat etti!

İş adamı Halis Toprak, 78 yaşında Fransa'nın Nice şehrinde kalp rahatsızlığı sebebiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Toprak'ın naaşı bugün Fransa'dan İstanbul'a getirilecek.

Miras tarlalar için son 3 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile tarımsal arazilerin miras yolu ile bölünmesi yasaklanıyor. Miras kalan tarımsal arazileri 31 Ağustos'a kadar bölünebiliyor. Buna göre miras tarlalar için son 3 gün bulunuyor..

Miras kalan arazinin paylaşımı nasıl yapılır?

Toprak Koruma Kanunu ve yönetmelikleri gereğince taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabilir. Peki, yeni yasa ile miras kalan arazinin paylaşımı nasıl yapılır?

Miras tarlaların intikali nasıl olacak?

Toprak Koruma Kanunu gereğince paylı tarım arazilerinde, payın tamamının bir veya birden fazla paydaşa devri halinde bu arazilerin devrine izin veriliyor. Peki, yeni yasa ile miras tarlaların intikali nasıl olacak?

halis toprak miras davası Haberi

halis toprak miras davası

Miras davaları, birçok aile fertlerinin arasına kara kedi gibi giriyor. Çoğu dava sonucunda şirketler bölünüyor, aile fertleri birbirleriyle görüşmeme kararı alıyor. Davaların yok ettiği şirketler hatta cinayete neden olan miras paylaşımları yaşanıyor.


Necmettin Erbakan

Vefatının ardından çocukları arasında mirasının paylaşımı konusunda sorunlar yaşanmış, konu mahkemeye taşınmıştı. 3 kardeşten Erbakan'ın büyük kızı Zeynap Erbakan, "mirastan payını yeterince alamadığını ve kardeşlerinin mal kaçırdığını" ileri sürerek, kardeşi Fatih Erbakan ve Rabia Elif Erbakan Altınöz ile eniştesi Mehmet Altınöz hakkında dava açtı. Zeynep Erbakan, eniştesi Mehmet Altınöz'ün bankalarda 10 milyon lira parasının Boğaz'da da babasının şirketinden kalma yalısının bulunduğunu ileri sürdü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcı verdiği takipsizlik kararında, Zeynep Erbakan'ın iddialarının aksine, taşınır ve taşınmaz mallarlar ilgili şirket kayıtlarında Necmettin Erbakan'ın payının...