17 / 05 / 2024

Halkapınar İstasyonu köprü genişletme çalışmaları

Halkapınar İstasyonu köprü genişletme çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Metro ve İZBAN aktarmalarının yapıldığı Halkapınar İstasyonu’nda sürdürülen köprü genişletme çalışması tamamlandı

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap kura çekilişi 20 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Halkapınar 3. Etap projesinin kura çekilişi 20 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu'nun ihalesi yakında!

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkapınar-Otogar arasında 2,3 katrilyon maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladık. İnşallah yakında bu projenin ihalesine de çıkacağız" dedi...

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu başka bahara kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmesi planlanan Halkapınar-Otogar Metrosu'nun yapım işinden çekildi. 531 milyon liraya mal olması planlanan projenin inşaatına başlanamıyor.

Megapol İzmir ile Halkapınar yeni Konak olacak!

Megapol Grup, Halkapınar’da başlattığı yeni projesiyle adeta küçük bir Avrupa kenti yaratmak için çalışmalarına başladı. 

İzmir Otogar-Halkapınar metrosunu Bakanlık yapacak!

İzmir Otogar-Halkapınar Raylı Sistem Hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak..

Aziz Kocaoğlu'ndan Otogar-Halkapınar metrosu açıklaması!

Menemen Türkelli Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır Bakanlık tarafından yapımı beklenen Otogar- Halkapınar metrosuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Mahall Bomonti Halkapınar satılık ev!

Mahall Bomonti Halkapınar satılık ev fiyatları 387 bin TL'den başlıyor. Türkerler İnşaat imzası taşıyan proje 45 bin metrekare arsa üzerinde yükseliyor...

Trabzon Bölümlü Köprüsü hizmete girdi!

Of-Çaykara Karayolu üzerinden Bölümlü Mahallesi, Çataldere Mahallesi, Gürpınar Mahallesi ile Bölümlü-Akköse bağlantısını sağlayan Bölümlü Köprüsü açıldı

İzmir Halkapınar'da Ulaşım Entegrasyon Merkezi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar'da İzmir'in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuracak.

TOKİ Konya Halkapınar 2. Etap başvuruları başladı!

TOKİ'nin Konya Halkapınar 2.Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 6 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunuluyor. TOKİ Konya Halkapınar 2. Etap başvuruları başladı.

TOKİ Konya Halkapınar 2. Etap başvurusu!

6 adet konutun açık satışa sunulacağı TOKİ Konya Halkapınar 2. Etap projesinde satışlar henüz başlamadı. Peki, TOKİ Konya Halkapınar 2. Etap başvurusu ne zaman?

Menemen Asarlık Yeşilpınar Mahallesi'ne köprü yapılacak mı?

Menemen Yeşilpınar Mahalle Muhtarı Abdullah Orak, "Burada evlerin tapusu var. Resmi olarak başvuru yaptık. Bize olumsuz cevap geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan gelen cevapta imar planlarında uygun bağlantı yolu olmadığı için geçit köprüsü yapılamadığı söylendi.''dedi.

Halkapınar İstasyonu köprü genişletme çalışmaları Haberi

Halkapınar İstasyonu köprü genişletme çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi/İZBAN ile İzmir Metrosu arasındaki entegrasyonu sağlayan Halkapınar İstasyonu’nda aktarma işlemlerinin daha hızlı gerçekleştirmesi ve yolcu yoğunluğu nedeniyle oluşan sıkışıklığın giderilmesi amacıyla yaptığı çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Halkapınar İstasyonu’nda bilet holünden Çınarlı yönüne yaya geçişlerini sağlayan mevcut çelik yaya köprüsü sökülerek genişliği 1.85’den 7 metreye çıkarıldı. Çalışmalar kapsamında ayrıca, köprü ucundaki sabit merpenler de çift yönlü yürüyen merpene dönüştürülerek özellikle engelli vatandaşların kullanımı için asansör de monte edildi. Yenilenen ve genişletilen köprünün hizmete girmesiyle birlikte İZBAN ve Metro’yu kullanan yolcular artık daha rahat aktarma yapma imkanına kavuştu. Yeni köprünün planlanan süreden açılması ve inşaat süresince yaşanan sıkışıklığın sona ermesi, istasyonu kullanan yolcuları sevindirdi. 


Önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete açılacak Hilal Aktarma İstasyonu'nun ardından, Halkapınar’daki ikinci mevcut...