20 / 07 / 2024

halkapınar tren istasyonu

halkapınar tren istasyonu

Halkapınar İstasyonu’ndaki 1.85 metrelik çelik yaya köprüsünün bir bölümünü 7 metreye çıkaran ve çift yönlü yürüyen merdivenlerle asansör monte eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de köprünün metro yönüne doğru olan ikinci kısmında yenileme yapacak.

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Zeytinburnu tren istasyonu imar uygulaması askıda!

İstanbul ili Zeytinburnu İlçesi Zeytinburnu Mahallesinde Yer Alan Mülkiyeti TCDD’ye Ait 1578 Ada 2 Nolu Parselin Bulunduğu Alanda Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Türkiye Kömür İşletmeleri, İzmir'in göbeğindeki o arsayı satışa çıkardı! İşte ihale tarihi!

Türkiye Kömür İşletmeleri İzmir'deki arsasını satışa çıkardı. Taşınmaz İzmir'in Konak ilçesinde Halkapınar Mahallesi'nde konumlanıyor. 

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

Şerdil Dara Odabaşı: 6 tarihi istasyon binasına talibiz!

Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılan bu istasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap kura çekilişi 20 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Halkapınar 3. Etap projesinin kura çekilişi 20 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Halkapınar 3. Etap projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesi için soru önergesi verildi!

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 5 ilçeye Tarım Müdürlüğü binası!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın, Halkapınar, Derbent, Güneysınır ve Sarayönü ilçelerinde ilçe Tarım müdürlüğü binası inşa edecek. 

Folkart Vega'nın silueti ortaya çıktı!

Alsancak ile Halkapınar arasında inşa edilen  Folkart Vega’nın zarif silueti belli olmaya başladı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeni yatırımların yapılacağını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar deprem konutlarımızı bitireceğiz!

Partisinin  Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen İzmir 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutları ile ilgili açıklama yaptı.

halkapınar tren istasyonu Haberi

halkapınar tren istasyonu


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi/İZBAN ile İzmir Metrosu arasındaki entegrasyonu sağlayan Halkpınar İstasyonu’nda aktarma işlemlerinin daha hızlı yapılması ve yolcu yoğunluğu nedeniyle oluşan sıkışıklığın giderilmesi için metro ve banliyö arasında aktarma işlevi gören iki yaya köprüsünde genişletme ve sabit merpenlerin yürüyen merpenlere dönüştürülmesi çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Halkapınar İstasyonu’nda bilet holünden Çınarlı yönüne yaya geçişlerini sağlayan çelik yaya köprüsünün ilk bölümünü tamamlayarak Çınarlı yönüne erişimi hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, köprünün ikinci kısmında inşaat çalışmalarına başlıyor. Burada yapılacak inşaat çalışmaları sırasında, istasyonun dere kısmında kalan ve “Halkapınar 1” olarak adlandırılan aktarma merkezine erişim sağlanamayacağı için, yolcuların mağdur olmasını engellemek amacıyla bir dizi önlem alındı. 


ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 24 Şubat 2013 Pazar gününden itibaren başlayacağı “geçici” uygulamaya göre, 12 No’lu Fahrettin...