06 / 05 / 2024

Halkların Demokratik Kongresi

Halkların Demokratik Kongresi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ekoloji Meclisi ve HDK Sağlık Meclisi, 3. köprü inşaatının devam ettiği Sarıyer Garipçede eylem yaptı.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Türkiye'de hane halklarının yüzde 60,7'sinin konutu kendine ait! 

Türkiye'deki hane halklarının yüzde 17,3'ünün iki katlı, yüzde 14,4'ünün 5 katlı, yüzde 13'ünün 6 katlı ve yüzde 11,7'sinin tek katlı binalarda ikamet ettiği belirlenirken, yüzde 60,7'sinin konutunun kendine ait olduğu görüldü. İşte ayrıntılar...

Altın yatırımcıları bu konuşma için nefeslerini tuttu! Dünyaca ünlü analist altın fiyatlarını açıkladı

Altın yatırımcıları ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell'ın ABD Kongresi'nde enflasyon ve resesyonla ilgili yapacağı açıklamalara gözlerini çevirirken, altın fiyatlarında da düşüş yaşanıyor.

Altın fiyatları nereye gidecek? Altında son dakika dolar ve Fed şoku! Bu rakamlara bakan bir daha baktı!

Altını olanlar ya da altın almak isteyenler yatırımcılar Fed Başkanı Powell'ın ABD Kongresi'nde enflasyon ve resesyonla ilgili yapacağı yorumları merakla beklerken, altın fiyatları da düşüyor. Peki altın fiyatları nereye gidecek? İşte detaylar...

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde neler konuşuldu?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfının liderliğinde Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her sene organize edilen bu sene de 7. si gerçekleştirilen “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 26 Mayıs Perşembe günü Fairmont Quasar Otel'de yapıldı. İşte detaylar...

Kripto paralar için kritik gün: ABD Kongresi'nde konuşulacak!

Kripto para şirketlerinin yöneticileri ABD Kongresi'nden katı kurallar belirlememesini talep edecek. Yöneticiler, kuralların sert olması durumunda kripto paraların yer altına çekilebileceğine vurgu yapıyor.

Çin emlak vergisi reformları kararını onayladı!

Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı.

Ali Babacan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Elazığ İl Başkanlığının 1. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Elazığ'a gitti. Babacan, kongrede deprem ve kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

6. Uluslararası Taş Kongresi 23-26 Mart'ta!

Doğal taş sektörünün temsilcileri 23-26 Mart 2021 tarihlerinde dúzenlenecek olan 6. Uluslararası Taş Kongresi'nin danışma kurulu toplantısında buluşacak.

Vital Kamerhe, bir konut projesi finansmanını zimmetine geçirme suçuyla yargılanıyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi’nin özel kalemi Vital Kamerhe, bir sosyal konut projesinin ve güvenlik güçleri için planlanan bir projenin finansmanını zimmetine geçirme suçlamasıyla hakim karşışına çıktı...

İstanbul Ulaşımını Konuşuyor kongresi 17-18 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli sorunları arasında yer alan alan ulaşım konusunu masaya yatırıyor. ‘İstanbul Ulaşımını Konuşuyor’ temalı kongre 17-18 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Gaziantep Belediyesi İstasyon Mahallesi Projesi'ne dönüşüm ödülü!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, İstasyon Mahallesi kentsel dönüşüm uygulamasıyla, "6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde, "En İyi Sanayinin Uzaklaştırılması Dönüşüm Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye" ödülü takdim edildi...

Halkların Demokratik Kongresi Haberi

Halkların Demokratik Kongresi

Köprü ayaklarının göründüğü şantiye önünde toplanan kalabalık, "Köprüden Rantı Geçirtmeyeceğiz' pankartı taşıyarak, 3. köprü inşaatına tepki gösterdi. HDP milletvekili adayları Hasan Hüseyin Küçükaydın, Sezai Temelli, Salih Şahin, Beyza Üstün, ;in eylem Gülsüm Ağaoğlu ve Sabri Gül'ün de katıldığı eylemde yapılan basın açıklamasında, İstanbul'un yaşam alanlarının rant uğruna yok edildiği belirtildi. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Köprü, havaalanı, otobanlar, yollar ile yeni rant parselleri yaratma hayali içinde olanların kâbusu olacağız. 7 Haziran köprüden önce son çıkıştır: Rantı köprüden geçirtmeyeceğiz.'



Bizim...