26 / 08 / 2024

hamam müzesi

hamam müzesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasında önemli yeri olan hamam kültürünü gelecek nesillere aktarılması için, Tarihi Paşa Hamamı’nı müze yapacak. Hamam; Hamam Müzesi olarak anılacak.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Bursa'ya İznik Çinisi Müzesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin ‘İznik Çinisi Müzesi’ olacağının müjdesini verdi.

Eskişehir'de Hamam Müzesi yapım ve işletme ihalesi 19 Nisan'da!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hamam Müzesi yapılmak ve işletilmek üzere, irtifak ve işletme hakkı veriyor. İhale 19 Nisan'da yapılacak..

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

II. Bayezid Hamamı müze oldu!

İSTANBUL Valiliği ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü iş birliğinde restorasyonu tamamlanan "II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi' ile "Yıldız Sarayı'ndan istanbul Üniversitesi'ne" sergisi eş zamanlı açıldı.

II. Bayezid Hamamı müzeye çevrildi!

15. yüzyıldan günümüze gelen II. Bayezid Hamamı restorasyonunun tamamlanmasının ardından dün gerçekleştirilen törenle açıldı. Hamamın yıkanma mekanları II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi olarak hazırlandı.

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Tarihi Paşa Hamamı müzeye dönüştürülecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasında önemli yeri olan hamam kültürünü gelecek nesillere aktarılması için, Tarihi Paşa Hamamı’nı müze yapacak. Hamam; Hamam Müzesi olarak anılacak.

Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'ni restore etmek için çalışmalara başladı...

Mescid-i Aksa'nın karşısına Yahudi Müzesi kurulacak!

İsrail'de, Mescid-i Aksa'nın karşısına yapılacak Yahudi Müzesi'nin planı Kudüs Belediyesi tarafından onaylandı

Zeugma Mozaik Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı!

''Dünyanın en büyük mozaik müzesi'' unvanına sahip Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı

Pera Müzesi'nde Müzeler Haftası kutlanıyor!

Pera Müzesi 16-19 Mayıs tarihlerindeki Müzeler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor

Akdeniz'in Ötesinin İnşası Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi'nde açıldı!

Sanal Mimarlık Müzesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Akdeniz'in Ötesinin İnşası” başlıklı sanal sergisinde, Avrupalı inşaat firmalarının arşivlerinden bir seçkiyi bir araya getiriyor

hamam müzesi Haberi

hamam müzesi

Kültür yolu arkasında bulunan tarihi mekanda yapılacak “Hamam Müzesi”, tarihi kültürel ve sosyal açıdan kent belleğinde önemli yeri olan hamam kültürüne dair yerel, ulusal ve yabancı tüm araştırma ve yayınlardan faydanalınarak oluşturulacak.


Müze içerisinde, su ile hamam kültürünün kökeni, tarihsel gelişimi, Türk hamamları, Gaziantep hamamları, hamam mimarisi, adabı, tellak, natır, erkek hamamı, güvey hamamı, gelin hamamı, hamamda kız bakma beraberinde yeme ve içme eğlence kültürü yer alacak.

Tüm bu konuları “bal mumundan” yapılmış mankenler, kiosklar, panolar, özel vitrinlerde sergilenen hamam eşyaları, led ve dokumatik ekranlar yardımıyla anlatılacak. 

Gaziantep Büyükşehir...