05 / 05 / 2024

Hamas harem-i İbrahim Camisi açıklaması

Hamas harem-i İbrahim Camisi açıklaması

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...

Anadolu Harem Otogarı için ilk kazma vuruldu!

Üsküdar Harem'deki eski otogarın yerine yapılacak otogar için ilk kazma vuruldu. 

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

Etik Life Gayrimenkul İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Etik Life Gayrimenkul İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Emre Nuhoğlu, İbrahim Yaş ve Tacettin Köylü ortaklığında kuruldu.

Kocaeli'de inşaatın 4'üncü katından düşen işçi hayatını kaybetti!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde çalıştığı inşaatın 4.katından düşen 43 yaşındaki işçi İbrahim Koçoğlu hayatını kaybetti. 

Harem Terminal Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Harem Terminal Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Berk Dalver, Hüseyin Demir ve Doğukan İntepe ortaklığında kuruldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri kapanan esnafa kira yardımı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, pandemi döneminde iş yeri kapanan esnaflardan 2 ay boyunca kira alınmadığını dile getirdi. 

Hamas'tan Doğu Kudüs'te Yahudiler için yeni konut inşasına tepki!

Hamas Hareketi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Ramat Shlomo Yahudi yerleşim biriminde 108 yeni konut yapılması planının onaylanmasını, "kolonyal genişleme planlarının uygulanması" şeklinde nitelendirdi.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

İş insanlarının gayrimenkul kavgasında ateş açan avukat tutuklandı!

İstanbul’da iş insanı Engin M. ile yaşadığı arbede sırasında, tabancayla holding sahibinin şoförünü bacağından vuran Avukat İbrahim S., ifadesi sonrasında tutuklandı. Olayla ilgili yeni ayrıntılar öğrenildi.

İş adamlarının gayrimenkul anlaşmazlığı kavgası: 1 yaralı!

Beşiktaş'ta gayrimenkul anlaşmazlığı sebebiyle iki iş adamı arasında silahlı kavga çıktı. Holding sahibi Selahattin D. ile bir başka holdingin sahibi Engin M. kısa süre önce gayrimenkul holding hissesi yüzünden anlaşmazlık yaşayınca iddiaya göre İbrahim S. ateş açtı.

İbrahim Eren: Deprem riskinin azaltılmasında genel bir kültür değişimine ihtiyaç var!

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren yaptığı açıklamada "1999 yılından beri birileri televizyonda deprem anında ne yapacağımıza dair bilgiler verdi ancak risklerin azaltılması, kentsel dönüşüm ve diğer alanlarda genel bir kültür değişimine ihtiyaç var." diye konuştu.

Ekonomide düzenlemeler içeren 'torba teklifi' TBMM komisyonunda!

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ekonomide düzenlemeler içeren "torba teklif"in 12 farklı kanun ve kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılması öngördüğünü anlattı.

Hamas harem-i İbrahim Camisi açıklaması Haberi

Hamas harem-i İbrahim Camisi açıklaması

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hamas, Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesinin Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğini ifade etti.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu yaptığı yazılı açıklamada, "Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesi projesi, El-Halil'in mevcut durumunu tehdit ediyor ve Batı Şeria'daki kutsal mekanların silüetini değiştirmeyi hedefliyor" şeklinde konuştu.

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, 3 Mayıs Pazar günü, Harem-i İbrahim'in geliştirilmesi projesi kapsamında buradaki vakıf arazilerine el konulması projesine onay vermişti. 

Proje, Harem-i İbrahim'de engelli Yahudi ziyaretçiler için ayrı bir yol açılması ve asansör yapılması için El-Halil'deki Filistin topraklarına el konulmasını öngörüyor.

Mescid-i Aksa'dan sonraki en kutsal dördüncü cami

İşgal altındaki Kudüs kentinde yer alan Mescid-i...