19 / 05 / 2024

hane tasarrufu konut sahipliği

hane tasarrufu konut sahipliği

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (MB), yayımladığı “Türkiye’de Hane halkı Tasarruflarının Belirleyicileri” başlıklı makaleye göre hanede kadının çalışması ve konut sahipliği tasarruf olumlu yönde etkilerken, ikinci konut ve arsa sahipliği tasarrufu azaltıyor. 

Orta gelirliye konut kampanyasında finansman desteğinde flaş gelişme! Resmen yayımlandı

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının finansmanına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle Hazine, kampanya kapsamında ev alanlara ilk üç yılda taksidin hane halkı gelirinin yüzde 30'unu aşan kısmı kadar destek verilecek.

Yeni Evim kampanyasıyla konut alacaklara 18 milyar TL’lik hazine katkısı!

Orta gelirlilere yönelik olarak başlatılan ‘Yeni Evim’ kampanyası ile konut alanlara sağlanacak destek miktarı da netleşti. Hazırlanan kanun teklifine göre, ilk 3 senedeki finansman taksit tutarı hane gelirinin yüzde 30'unu aşan kısmı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

TOKİ Gümüşhane projesinde son dakika! 111 yeni konutu sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Gümüşhane projesi için son dakika müjdesi geldi. 111 yeni konutu sakın kaçırmayın...

TOKİ Gümüşhane projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 111 konutluk yeni proje geliyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane projesinin ihale tarihini açıkladı. Projede 111 adet konut yer alıyor.

Milli Emlak o ilde 8 adet konut ile 54 adet arsa ve araziyi satıyor! Yüzde 20 indirim ve 12 aya varan taksit fırsatı! 

Gümüşhane Milli Emlak, Gümüşhane ili, Merkez ilçesi'nde yer alan 8 adet konut ile 54 adet arsa ve araziyi satıyor. Yüzde 20 indirim ve 12 aya varan taksit fırsatını kaçırmayın!

TOKİ Gümüşhane projesi için beklenen gün geldi! 53 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane'deki yeni projesiyle 53 yeni konut inşa edecek.

TOKİ'den Gümüşhane'ye 357 konutluk yeni proje geliyor!

81 ilde 250 bin yeni konut hayata geçirecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane'de de 357 konutluk yeni proje inşa edecek. Gümüşhane TOKİ projesinin ihalesi 6 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

Gümüşhane Merkez TOKİ'de 850 bin TL'ye 3+1! 

TOKİ Gümüşhane Merkez 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Gümüşhane Merkez'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Gümüşhane Merkez'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Gümüşhane Merkez sosyal konut projesi... 

Gümüşhane Kürtün TOKİ'de 2 bin 280 TL taksitle! 

TOKİ Gümüşhane Kürtün 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Gümüşhane Kürtün'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Gümüşhane Kürtün'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Gümüşhane Kürtün sosyal konut projesi... 

TOKİ'den Gümüşhane Köse'de 608 bin TL'ye 2+1!

TOKİ Gümüşhane Köse 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Gümüşhane Köse'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Gümüşhane Köse'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Gümüşhane Köse sosyal konut projesi... 

TOKİ başvuru şartında istenen hane halkı geliri nedir, kimleri kapsar? 

TOKİ 2022 Sosyal Konut başvuruları başladı. Ucuz fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise başvuru şartlarını mercek altına aldı. Koşullar arasında bulunan ve kafaları karıştıran en büyük soru ise hane halkının gelir düzeyi oldu. Peki TOKİ başvurusunda istenen hane halkı geliri nedir, kimleri k

6 soruda TOKİ Gümüşhane Sosyal Konut Projesi 2022! Gümüşhane ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Türkiye’de herkesin merakla beklediği TOKİ Gümüşhane 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklandı. TOKİ Gümüşhane projesinde kaç konut yapılacak? TOKİ Gümüşhane 2022 hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde hane geliri ne kadar? Asgari ücretliler için 2022 ucuz konut projesi detayları…

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ’nin tüm detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki, sosyal konut projesi TOKİ’den yararlanabilmek için hane geliri detayları da belli oldu. İşte detaylar…

hane tasarrufu konut sahipliği Haberi

hane tasarrufu konut sahipliği

Merkez Bankası’nın dün yayınlanan “Türkiye’de Hanehalkı Tasarruflarının Belirleyicileri” başlıklı makalesine göre Türkiye’de hane halkı tasarruf oranı 2003'te yüzde 17,7’yken bu oran 2013 yılında 7,8’e düştü. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; 2016'da ise bu oran 8,5’e tekrar çıktı. 

İKİNCİ KONUT VEYA ARSA TASARRUFU DÜŞÜRÜYOR

Makalede, hanede okuyan bireylerin eğitim süresinin artmasının tasarruf oranını düşürücü etkisinin bulunduğu belirtilirken, “Ancak eğitimin gelir ve harcama artırıcı etkileri birlikte değerlendirildiğinde, eğitim düzeyindeki artışın gelir artırıcı etkisi daha yüksektir” denilerek açıklandı. Makalede dikkat çekici bir başka bölüm ise konut sahipliğine ilişkin oldu. Makaleye göre birinci konut sahipliği tasarruf oranını arttırma potansiyeli taşırken, ikinci konut ve arsa sahipliği hanelerin tasarruflarını azaltıyor. Makalede, devlete “Bu noktada, 2015 yılında yürürlüğe giren birinci konut alımına ilişkin devlet desteğinin geliştirilerek uygulanmaya devam...