11 / 05 / 2024

hangi binalara zorunlu deprem sigortası yapılmaz

hangi binalara zorunlu deprem sigortası yapılmaz

Zorunlu Deprem Sigortası ile olası bir deprem felaketinden sonra, sigorta sahiplerinin hayatlarına kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmelerini sağlıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası yapmak zorunda olanlar kimler?

Hangi binalara DASK yapılmaz?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK sigortası, meydana gelecek olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki, hangi binalara DASK yapılmaz?

Zorunlu afet sigortası geliyor! Bakan Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğini işaret etti!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortasını hayata geçirmek istediklerini açıkladı. Peki vatandaşlar zorunlu afet sigortası ile ilgili hangi yorumları yaptı? İşte o yorumlar...

Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini kim karşılıyor?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için yeni dönem Eylül ayında başlamıştı. Peki, Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini hangi taraf karşılıyor? İşte detaylar...

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı. Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar İstanbul ve Ankara'dan en çok hangi şehirlere göçüyor?

Değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibinin devlete değer artışı için vergi ödemesi zorunlu. Peki değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

DASK hangi durumlarda zorunludur?

17 Ağustos 1999 depreminden sonra kamu yararı amacıyla kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kapsamında 2012 yılından sonra konutların sigortalanması zorunlu hale geldi. Peki hangi durumlarda DASK zorunludur?

Enerji Kimlik Belgesi için son günler!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı? Enerji Kimlik Belgesi hangi binalara için zorunlu? İşte detaylar...

Ziraat Bankası konut kredisi maliyeti ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisine ek hangi sigortaları zorunlu tutuyor. Ziraat Bankası’nın konut kredisine ek uyguladığı masraflar ve konut kredisi hesaplama maliyetleri ne kadar?

Binalara zorunlu asansör sigorta uygulaması geliyor!

Binalardaki asansörler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni hazırlayacağı uygulama ile  zorunlu sigorta kapsamına alınacak. 

hangi binalara zorunlu deprem sigortası yapılmaz Haberi

hangi binalara zorunlu deprem sigortası yapılmaz

Zorunlu deprem sigortası, 587 sayılı Zorunlu Deprem sigortasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin ikinci maddesi hükmü gereğince zorunlu tutulan ve evinizi deprem riskine karşı teminat altına alan bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor.


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. 


Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında sayılıyor. 


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile olası bir deprem felaketinden sonra, sigorta sahiplerinin hayatlarına kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmelerini amaçlıyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamında oluyor:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


DASK yapılabilen...