04 / 05 / 2024

hangi evler için konut kredisi kullanılmaz

hangi evler için konut kredisi kullanılmaz

Konut ya da arsa gibi taşınmaz almak için kullanılan ve karşılığında alınan taşınmaza ipotek konulan kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki, hangi evlere konut kredisi verilmez?

1935'te 'Eviniz bir hafta içinde yıkılacak' ilanı! Belediye tahta evler için sahaya çıktı!

1935 yılında Belediye, sağlam olmayan tahta evlerin yıkılmasına karar vermiş. Bu evlerde yaşan ev sahiplerine evlerin boşaltılması için bir haftalık süre verilmiş.

TOKİ'den konut bekleyenler dikkat, iki proje için teslim müjdesi geldi! TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen iki projesi için daha teslim müjdesi geldi. Peki TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek? 

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Yastık altında parası olup da faize yatırmak isteyenler dikkat! 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Bankalar faiz oranlarını peş peşe değiştirdi! Hangi banka 1 milyon lira için ne kadar faiz veriyor?

Yastık altında parası olan vatandaşların gündeminde yer alan mevduat faizleri yeniden değişti. Peki hangi banka 1 milyon lira için ne kadar faiz veriyor?

12 banka peş peşe açıkladı! 1 milyon TL için hangi banka ne kadar faiz veriyor? Hemen bakın!

Yastık altında parası olan vatandaşlar hangi bankanın ne kadar mevduat faizi verdiğini araştırıyor. Peki bankaların mevduat faizlerinde son durum ne? 1 milyon TL için hangi banka ne kadar faiz veriyor? Hemen bakın...

Altın almak isteyenler dikkat! Yatırım için hangi altın alınmalı? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın alıp satmak isteyen yatırımcılar bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Yatırım için hangi altın alınmalı? 

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

Asgari ücret için 2. toplantı bugün! Zam oranı ne kadar olacak, masada hangi formüller var?

Asgari ücret için merakla beklenen 2. toplantı bugün yapılacak. Peki zam oranı ne kadar olacak, masada hangi formüller var? İşte milyonlarca çalışan tarafından merak edilen o soruların yanıtları...

KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslimleri için geri sayım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirdiği Kırlangıç Evler projesinin teslimleri için geri sayım başladı.

KİPTAŞ Arkatlı Evler'in teslimleri için geri sayım başladı! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ imzası ile yükselen Pendik Arkatlı Evler projesinin teslimleri için geri sayım başladı. Paylaşılan detaylara göre dev proje Mart 2024'te sahiplerine teslim edilecek.

hangi evler için konut kredisi kullanılmaz Haberi

hangi evler için konut kredisi kullanılmaz

Bir taşınmaz almak için kullanılan ve karşılığında alınan taşınmaza ipotek konulan kredi modelinde konut kredisi deniyor. Konut kredisi vadelendirmesi 30 yıla kadar uzatılabiliyor. 


Konut üzerindeki ipotek, kredi ödemelerinin tamamlanması ile kaldırılıyor. Yani konut kredisi bir taşınmaz almak için kullanılıyor ve karşılığında alınan taşınmaza ipotek konuluyor.


Uzun vadeli konut kredisi ile kira öder gibi kredi taksidi ödeyerek ev sahibi olma imkanı bulunuyor. Konut kredisi için ilk olarak bankaya başvuru yapılması gerekiyor.  Peki, Hangi evlere konut kredisi verilmez?


Hangi evlere konut kredisi verilmez!

Konut kredisi kullanılacak evin banka tarafından teminat olarak sayılması gerekiyor. Bir evin teminat sayılmasının yolu ise ipotek konması oluyor. Konut kredisi almak istediğiniz eve ipotek konması için kat irtifaklı olması gerekiyor. Kat irtifaksız ya da kat mülkiyetsiz evlere kredi verilmiyor. 


Krediye uygunluğa bakılırken...