24 / 07 / 2024

hangi köylerin adları değişecek

hangi köylerin adları değişecek

Eylül 2013’te açıklanan “demokratikleşme paketi” ve geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yasa kapsamında köylere “Türkçe’den başka dilde isim verilmeyeceği” hükmü kaldırılınca ismi değiştirilen pek çok yerleşim yerine eski isimleri verilmeye başlandı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bayramda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz hizmet verecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda ücretsiz hizmet verecek köprü otoyol ve ulaşım hatlarına ilişkin açıklama yaptı.

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

Bakan Özhaseki açıkladı! KÖYDES için bu yıl 6,9 milyar lira ödenek ayrıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi için bu sene 6,9 milyar lira ödenek ayırdıklarını kaydetti.

Kurban Bayramı’nda hangi yollara ücret ödenmeyecek? Toplu ulaşım ücretsiz olacak mı?

Pek çok vatandaşın Kurban Bayramı tatili için yola çıkmaya başladı. Peki hangi köprüler ve yollardan ücretsiz geçiş yapılabilecek?

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. İşte detaylar... 

4A 4B 4C emeklilerine müjde! İşte uygulanacak zam formülü

Zamlı tarifenin uygulanacağı Temmuz ayı, emekliler ve memur emeklileri aracılığı ile heyecanla bekleniyor. Emeklilere göre uygulanacak zam seviyeleri yavaş yavaş tespit edildi! Peki zamlar hangi kıstasa göre yapılacak? Temmuz ayında ne kadar zam uygulanacak? Tüm ayrıntılara haberimizden erişebilirsi

Kahramanmaraş merkezli depremler köyleri nasıl etkiledi? Köylerin ihtiyaçları ve beklentileri neler?

Deprem felaketlerinin ilk etapta arama-kurtarma ekipleri şehirlere ve ilçelere koşarken, kırsal bölgeler en son ulaşılan yerler arasındaydı. Köy Okulları Değişim Ağı KODA da bölge insanları ile yaptıkları görüşmelerden yola çıkarak köylerde yaşayanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehir merkezleri gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Şehir merkezleri gibi köylerin de 1 yıl içinde ayağa kaldırılacağız'' diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin ardından yardımlar yavaş da olsa, ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkesin kentlere yöneldiği ve köylerde durumun perişan olduğu bildirildi. Depremin vurduğu 10 ildeki köylerin adeta havaya kaldırılıp tekrar yere indirilmiş görüntüde olduğu, ev, ahır başta olmak üzere taş üzerinde taş kalm

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Geçtiğimiz sene Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı ihracatta tarihi rekor kırıldı. Peki 2022’de Türkiye’den Almanya’ya ne kadarlık ihracat yapıldı ve en çok hangi ürün satıldı?

Mango'da yüzde 50'ye varan dev indirim kampanyası! İşte 29 Aralık 2022 fiyat listesi...

Mango'da sepette indirim fırsatı! Peki Mango'da hangi kıyafetler indirimde? İşte 29 Aralık 2022 fiyat listesi...

Koton'da online alışverişe özel büyük kampanya başladı! İşte 29 Aralık 2022 fiyat listesi

Koton'dan onlinea özel sepette indirim fırsatı! Peki Koton'da hangi kıyafetler indirimde? İşte 29 Aralık 2022 fiyat listesi...

Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım'ın yer teslimi yapıldı! Projeyi hangi firma inşa edecek?

Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım'ın yer teslimi yapıldı. Peki Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım hangi firma tarafından inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

hangi köylerin adları değişecek Haberi

hangi köylerin adları değişecek

Yeni ismi “Alagöz” olan Mardin’in Midyat İlçesi’ne bağlı Süryani köyü Beth Kustan da onlardan biri. Alagöz Köyü Muhtarı Fetrus Aktaş, Midyat Belediyesi’ne başvurarak köyün eski ismi olan “Beth Kustan” adının geri verilmesini istedi.



Geçtiğimiz yıl kasım ayında yapılan meclis toplantısında oybirliğiyle köyün adının “Beth Kustan” olarak değiştirilmesine karar verildi. Alınan karar Mardin Valiliği’ne gönderildi. Valilik de kararı 27 Ocak’ta onayladı. Kararla birlikte ilk kez bir Süryani köyü Süryanice olan eski ismine kavuşmuş oldu.



METROPOLİTİN KÖYÜ

Geçmişi 2 bin yıl öncesine dayanan köyün eski ismine kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Muhtar Aktaş, “Köyün Süryanice ismi ‘Konstantin’in evi’ anlamına gelen Beth Kustan’dır. Müslüman halk arasında ise ‘Bakısyan’ olarak geçiyordu. Ancak daha sonra köy isimleri Türkçe yapıldı ve köyün adı ‘Alagöz’ olarak değiştirildi.