02 / 05 / 2024

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin ardından yardımlar yavaş da olsa, ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkesin kentlere yöneldiği ve köylerde durumun perişan olduğu bildirildi. Depremin vurduğu 10 ildeki köylerin adeta havaya kaldırılıp tekrar yere indirilmiş görüntüde olduğu, ev, ahır başta olmak üzere taş üzerinde taş kalm



Depremin vurduğu kentlere hem Türkiye hem de dünyadan adeta yağmur gibi yağan yardımlar zor koşullara rağmen ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkes kentlere yoğunlaşırken, ulaşımın çok daha zor olduğu köyler adeta kaderiyle baş başa kaldı.

Ekonomi gazetesinden Ali Ekber Yıldırım, köylerde mahsur talan yurttaşların kendi olanaklarıyla enkaz altındaki yakınlarını çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

TAŞ ÜZERİNDE TAŞ KALMADI, TAM BİR FELAKET YAŞANIYOR!

Depremin köylerde de çok büyük yıkıma neden olduğunu söyleyen Yıldırım, özellikle fay hattı üzerinde veya yakınındaki köylerde neredeyse taş üzerinde taş kalmadığını bildirdi.

Yıldırım, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te köylerdeki hasarın çok daha büyük olduğunu, Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı köylerinde tam bir felaket yaşandığını duyurdu.

Depremden sağ olarak kurtulanların genellikle yaşlı insanlar olduğunu ve bunların enkaz altındaki yakınlarına yardım etmesinin de zor olduğunu vurgulayan Yıldırım, bunun dışında hava koşulları nedeniyle halen kapalı olan köy yolları bulunduğunu, bu nedenle manzaranın korkunç olduğunu bildirdi.


Geri Dön