01 / 05 / 2024

Japonya'da depremin vurduğu Fukuşima halkı dönüşümden memnun!

Japonya'da depremin vurduğu Fukuşima halkı dönüşümden memnun!

2011 Mart'ta yaşanan  9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin vurduğu Fukuşima bölgesi halkının yüzde 30'u kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun. 



Japonya’da kuzeydoğusunda Mart 2011’de 9 büyüklüğünde deprem ve tsunaminin vurduğu Fukuşima bölgesi halkının yüzde 30'u, geçen 10 sene içerisinde toplumsal dönüşüm ve altyapının yeniden inşası çalışmalarının yeterli olduğu görüşünde.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kyodo haber ajansının afetin meydana geldiği eyaletlerde yüz yüze görüşmeleri kapsayan Kasım ayındaki araştırması, yaklaşık 10 sene sonra yeniden yapılanma faaliyetlerinin yeterliliğini araştırdı. Üç eyaletin bütünsel değerlendirmesinde ise, araştırmaya katılanların yüzde 59’u faaliyetlerde ilerleme kaydedildiğini, yüzde 41’i ise yeterli seviyede ilerleme olmadığını yorumunda bulundu. 

Afet sonrası evlerini terk etmek zorunda kalan ancak göç ettikleri yerlerde “hayatlarını rayına koyduklarını” söyleyenlerin oranı Miyagi’de yüzde 80, İbate'de yüzde 70 seviyesindeyken, afetin merkez üssü Fukuşima’da ise yüzde 49 oranında oldu.

Japonya da depremin vurduğu Fukuşima halkı dönüşümden memnun!

Kyodo ajansına açıklama yapan Japonya Afet Müdahale ve Yeniden İyileşme Toplumu Başkanı Prof. Dr. Oyane Jun, felaketin etkisi altına aldığı insanlar için "yeniden dönüşüm ve yapılanma" faaliyetlerinin afet öncesi duruma gelmeyi amaçladığını dile getirdi.


Oyane, "Altyapının restore edilmesi sonrası ilk adım, insanların birçok yönden bireysel ihtiyaçlarına odaklanmak ve yeniden inşada onların yanında yer almak olacaktır." şeklinde konuştu. 

Japonya depremlere nasıl hazırlanıyor?


Geri Dön