30 / 04 / 2024

hangi ovalar sit alanı ilan edildi 2017

hangi ovalar sit alanı ilan edildi 2017

Türkiye’de bazı ovalar, koruma altına alındı. Bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı...

Karadeniz'de ovalar sit alanı değil!

Türkiye genelinde 141 bölge tarımsal SİT alanı olarak kabul edilirken, 71 bölge için ise çalışmalar devam ediyor. HES’lerin sayısının arttığı Karadeniz bölgesi ise listede yer bulamadı.

141 ovaya tarımsal sit koruması!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerinin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 49 ildeki 141 ovanın, koruma alanı ilan edildiğini belirterek "Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen bu ovalarımız artık 'tarımsal sit' gibi korunacak.

184 ova sit alanı olacak!

Yağmadan kurtardığımız ovalarımızdan 184’ünü tarımsal sit alanı ilan edeceğiz, ekilmedik bir karış yer bırakmayacağız. Topraktan silahlar falan değil, topraktan bereketin fışkırması için bu çalışmaları yoğunlaştıracağız” dedi.

Sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazlar, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir? İşte yanıtı..

Sit alanı tespiti nasıl yapılır?

Sit alanların hangi alanlar olduğu, sit alanların nasıl ve kim tarafından tespit edildiği ilgili kanun ve yönetmelikler ile açıklanıyor. Peki, sit alanı tespiti nasıl yapılır? İşte tespit esasları..

Doğal sit alanları hangi bakanlığı bağlı?

Koruma altına alınmış, yerleşim yapılmasına izin verilmeyen, izinlerin ise belli kurallar dahilinde verildiği alanlara sit alanları deniyor. Peki, doğal sit alanları hangi bakanlığı bağlı?

İllere göre sit alanları istatistiği!

Sit alanları; Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle korunması gerekli alanlara deniyor. Peki, Türkiye'de hangi ilde kaç sit var? İşte illere göre sit alanları istatistiği..

Sit alanları hangi bakanlığa bağlı?

Sit alanları, özellikleri, duyusal, sanatsal, bilimsel önemleri, güzellikleri bakımından korunmaları ve değerlendirilmeleri gereken ve ender bulunan alanlar olarak tanımlanıyor. Peki sit alanları hangi bakanlığa bağlı?

Kentsel sit alanlarının, arkeolojik ve tarihi sit alanlarına oranı nedir?

Türkiye'de kaç tane kentsel sit alanı var? Türkiye'de ne kadar arkeolojik sit alanı bulunuyor? Ülkemizdeki tarihi sit alanı sayısı nedir? Kentsel sit alanlarının, arkeolojik ve tarihi sit alanlarına oranı nedir? İşte cevaplar...

Kentsel sit alanı, hangi ilde kaç tane var?

Kentsel sit alanları Türkiye'de hangi şehirlerde var? Türkiye'nin hangi şehrinde kaç adet kentsel sit alanı bulunuyor? Kentsel sit alanı, hangi ilde kaç tane var? İşte kentsel sit alanlarının sayıları..

Sit alanları kanunu!

Tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin idaresi hakkında yönetmelik 28638 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte sit alanları kanunu...

Doğal sit alanlarındaki yapılaşma koşulları!

Doğal sit alanlarındaki yapılaşma koşulları kapsamında ve yapılacak tespit çalışmalarında, alanın özelliğine göre ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınması gerekiyor. İşte diğer doğal sit alanlarında yapılaşma koşulları..

Kentsel sit alanlarının özellikleri nelerdir?

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan ender bulunan alanlar, sit alanı olarak ifade ediliyor. Peki kentsel sit alanı nedir? Kentsel sit alanları özellikleri nelerdir?

hangi ovalar sit alanı ilan edildi 2017 Haberi

hangi ovalar sit alanı ilan edildi 2017

Bakanlar Kurulu, 51 ovayı büyük ova koruma alanı olarak belirledi.Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı geliştiği ovalar, büyük ova koruma alanı olarak belirlendi.


Ovaların sınırları içerisinde yer alan onaylı planlı alanlar ile bu Kararın yayımı tarihi itibarıyla ilgili mevzuatı uyarınca tarım dışı kullanma izni verilmiş olan alanlar, büyük ova koruma alanı kapsamı dışında olacak.


Büyük ova koruma alanı olarak belirlenen ovalar şu şekilde:


1 AMASYA AMASYA OVASI

2 AMASYA MERZİFON OVASI

3 AMASYA SULUOVA OVASI

4 AYDIN AYDIN OVASI

5 AYDIN DAVUTLAR OVASI

6 AYDIN KARPUZLU OVASI

7 BURSA BURSA OVASI

8 BURSA