23 / 11 / 2024
fuzul

hangi tesislerin çed raporu alaması gerekir

hangi tesislerin çed raporu alaması gerekir

ÇED raporu sürecinde firma herhangi bir faaliyete başlamaması gerekiyor. Aksi takdirde cezai durumla karşı karşıya kalabiliyor. Peki, ÇED raporu düzenlemesi gereken tesisler neler?

5 soruda stratejik ÇED uygulaması!

Henüz taslak halinde olan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği yürürlüğe girdikten sonra hangi alanlarda stratejik ÇED istenecek? Stratejik ÇED nasıl hazırlanacak? İşte 5 soruda stratejik ÇED uygulaması..

ÇED yönetmeliğinde hangi madelere durdurma kararı verildi?

Evrensel Gazetesi yazarlarından Özer Akdemir bugünkü yazısında RES'lerden, AVM'lere, toplu konut alanlarından güneş enerji santrallerine kadar birçok proje için ÇED Gerekli değildir kararı verilemeyeceğinden bahsetti. İşte o yazı..

ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

Çed raporu; Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak ifade ediliyor. Peki, ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

Çevresel etkinin ne ölçüde olduğunun değerlendirilebilmesi için bulunmuş olduğumuz faaliyete göre Bakanlık tarafından ÇED yönetmeliği belirleniyor. Peki, ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

İdris Güllüce Çaldağ ÇED onayını değerlendirdi!

İdris Güllüce "ÇED raporu nihai bir hal değil, ruhsat değil, bir taahhütler zinciridir. Daha sonra bu raporu alan vatandaş hangi doğruları, hangi yanlışları yapacak, bu uygulamada belli olacak" dedi.

Değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. Değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Harita Bürosu hangi evrak ve dilekçeleri ister?

Belediyelerin Emlak ve Numarataj Servisi Harita Bürosu hangi işlem için hangi evrakları, dilekçeleri ister? Harita Bürosu işlemleri için hangi evraklar gerekir? Harita Bürosu işlemleri için hangi dilekçeler hazır olmalıdır? İşte cevaplar...

Sığınak hangi binalarda zorunludur?

Tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak tanımlanıyor. Peki, sığınak hangi binalarda zorunludur?

Hangi kredi masrafları geri alınabilir?

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde yer alan hükümlere ve Yargıtay tarafından alınan kararlara göre dosya masrafları iade edilebiliyor. Peki, hangi kredi masrafları geri alınabilir?

Deprem testi hangi araçlarla, nasıl yapılır?

Deprem testi binalarda nasıl yapılır? Binalara deprem testi nasıl uygulanır? Deprem testinde kullanılan araçlar hangileridir? Deprem testi nasıl uygulanır? Deprem testi hangi araçlarla ve nasıl yapılır? İşte cevaplar...

GMSİ hangi aylarda ödenir?

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen gelirler, yıllık gelir vergisine tabi tutuluyor. GMSİ hangi aylarda ödenir? İşte GMSİ vergisi ödeme dönemleri...

GMSİ hangi vergi dairesine verilir?

GMSİ vergisinin mükellefleri, gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahipleri oluyor. Peki, GMSİ vergisi mükellefleri vergisini nereye ödeyecek? GMSİ hangi vergi dairesine verilir? İşte sorularınızın yanıtı...

Kira vergisini hangi bankalara ödeyebilirim?

2013 yılı boyunca kira geliri elde eden ve kira gelir vergisi mükellefi olan gayrimenkul sahiplerinin vergi borcunun ilk taksitini 31 Mart'a kadar ödemeleri gerekiyor. Peki, Kira vergisini hangi bankalara ödenebilir?

hangi tesislerin çed raporu alaması gerekir Haberi

hangi tesislerin çed raporu alaması gerekir

ÇED raporu düzenlemesi gereken tesisler!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmalara Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci deniyor. 


Gerçekleştirilmesi planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren süreç olarak da biliniyor. 


Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci kendi başına karar verme süreci değil  karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreç olarak biliniyor.  Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci devam ederken projeye başlamak mümkün olmuyor. Aksi halde, cezai yaptırımları söz konusu oluyor. Peki, hangi tesislerin ÇED raporu alması gerekir?


ÇED raporu...